Omatoimiset Puotirundit


Puotirundeja on ihana tehdä omatoimisesti kaveriporukalla. Kootkaa ystävät kasaan ja lähtekää viettämään yhteistä aikaa puotirundaamalla. Kivaa ajanvietettä, hyviä löytöjä, yhteistä aikaa ja uusia ihania muistoja – niistä on puotirundit tehty!

Olemme tehneet teille muutamia valmiita puotirundiehdotuksia. Tutustu ja löydä uutta! Omatoimisilla puotirundeilla varmista aina etukäteen puotien ja paikkojen aukioloajat ja tee tarvittavat varaukset.

Omatoimirundi Helsingistä julkisilla

Julkisilla pääkaupunkiseudun puoteihin. Helsinkiin, jos minne pääsee julkisilla ja sinne kun on päässyt, niin tässäpä muutama kiva puotivinkki! Miltäs kuulostaa?

Senaatintori > Katariinankatu > Lönnrotinkatu > Mannerheimintie  > Aleksis Kiven katu > Hakaniemen halli > Sello > Helsinki

 

Ihan Helsingin keskustassa historiaa huokuvan Senaatintorin kulmalla Katariinankadulla on OMA puoti sekä Mai Niemi Finnish Fairytale Shop. Oma Puoti on suomalaisen designin ja aidon käsityön kivijalkapuoti, valikoimassa kymmenien suomalaisten käsityöläisten valmistamia ja suunnittelemia tuotteita. Finnish Fairytale Shop on Mai Niemen kansallismalliston, kestävän lähimuodin ja designin elämyskauppa, myynnissä moderneja Kalevalan ja suomalais-ugrilaisuuden inspiroimia ja luonnon materiaaleista valmistettuja neuleita ja asusteita.

 

Kävelymatkan päässä Lönnrotinkadulla on pieni sisustuskauppa Hygge Shop, jossa mm. lahjatavaraa ja luonnonkosmetiikkaa, tyylinä eko, boho ja puu.

 

Unelma Puoti Mannerheimintiellä on helposti saavutettavissa raitiovaunulla keskustasta käsin. Se on pienyrittäjien ja käsityöläisten tuotteiden täyttämä puoti Helsingin Töölössä.

 

Töölöstä voi jatkaa raitiovaunulla upeaan Rubyleaan Aleksis Kiven kadulle – täältä löytyy modisti Eini Immosen käsityönä valmistettuja hattuja ja asusteita arkeen sekä juhlaan ja Rubylea on taivas menneen ajan tunnelmasta pitäville klassisen tyylikkäille naisille.

Edelleen voi matkaa jatkaa raitiovaunulla Hakaniemeen, jossa Hakaniemen Hallista löytyy TaavaNainen, käsityöyrittäjä, joka valmistaa itse mm. heijastimia, koruja ja kortteja. Löytyy myös nukkekotitarvikkeita maailmalta ja laadukkaita suomalaisia käsitöitä. Vuonna 1914 rakennetussa kauppahallissa on erityinen tunnelma, mutta halli on tällä hetkellä vielä remotissa, joten TaavaNainen löytyy tällä hetkellä torin laidalta hallin väistötiloista.

 

Palaa ratikalla, metrolla, bussilla tai kävellen Helsingin keskustaan ja hyppää siellä paikallisjunaan, jolla pääsee Leppävaaraan ja piipahda Sellon kauppakeskuksessa Punainen Rusetti -puodissa, joka on pieni persoonallinen lahja- ja sisustuspuoti.

My Helsinki antaa varmasti tarvittaessa hyvät vinkit majoittumiseen ja ruokailuelämyksiin.

Tarkemmat aikataulut ja reitit pääkaupunkiseudun liikenteeseen löytyy HSL:n sivuilta.

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

Hauskaa puotirundia!