top of page
Search
  • Päivi Vahtokari

Kierrättämällä kaunista


Purkki Aitta, tunnelmallinen käsityöpuoti, sijaitsee Raumalla oman torppani pihapiirissä.

Kierrätys on vahvasti esillä aitassa, sillä kaikki purkit ovat paikallisten yritysten poisheitettyjä metalli- tai lasipurkkeja. Kankaat ovat pääosin uusia, mutta käytän myös kierrätyskankaita, esim. kaikki farkkupurkit on päällystetty vanhoista farkuista otetuista kangaspaloista.


Haen purkit yrityksiltä, pesen ja poistan etiketit. Sitten onkin se paras vaihe eli suunnittelu ja vision toteuttaminen. Toisinaan myös asiakkaalla on toiveita purkin suhteen ja silloin pyrin toteuttamaan hänen toiveensa. On aina yhtä innostavaa luoda poisheitetystä tuotteesta jotain kaunista ja antaa sitä kautta iloa asiakkaille.Yrittäjä Päivi tekemässä purkkeja kierrätysmateriaalista
Purkki Aitta Raumalla


Kaikki alkoi vuonna 2011, kun sisustin erästä asuntoa ystäväni kanssa. Hänellä oli kuumaliimapistooli, minulla oranssi purkki sekä kahvisäkki. Päällystimme purkin ja jo seuraavana päivänä kävin ostamassa itselleni kuumaliimapistoolin ja siitä se sitten lähti.

Tein itselleni pienen työhuoneen pihasaunani pukuhuoneeseen.


Purkkien suosio yllätti ja tilausten lisääntyessä perustin Purkki Aitta toiminimen vuonna 2013. Otin käyttööni pihapiirissä olevan rakennuksen, joka on joskus toiminut navettana ja minulla varastona. Aitasta 1/4 on lämmintä tilaa, jossa myös tuunaan purkit. Luovuus ja käsillä tekeminen ovat lähellä sydäntäni olevia asioita, joita saan näissä projekteissa toteuttaa.Kierrätetystä farkkukankaasta purkkeja
Purkkeja kierrätysmateriaalistaPurkkien lisäksi aitan tuotevalikoimaan kuuluu paljon erilaisia, persoonallisia käsitöitä.

Tervetuloa aittaan vierailulle ja katsomaan kierrätystuotteen uutta ilmettä sekä kokemaan aitan ainutlaatuinen tunnelma.


Terveisin Päivi ”Frouva Purkki”


Ps. Kaupunkifestivaali Pitsiviikkoa vietetään Raumalla 22.–30.7.2023. Pitsiviikon ohjelma on ainutlaatuinen kokonaisuus perinteitä, paikalliskulttuuria ja modernia festivaalitarjontaa.


Purkki Aitta Santtahkontie 1, 26510 Rauma, 045-1396960, purkkiaitta@gmail.com. Lisätietoa www.purkkiaitta.fi tai www.purkkienlumoissa.blogspot.comSäilytyspurkkeja kierrätyskankasta
Kierrätyksestä kaunista


130 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page