top of page
Search
  • Heidi Ekholm

Kukkakauppiaan viisi vinkkiä leikkokukkien hoitoon

Bella-Regina kukkakauppiaan Heidin viisi vinkkiä leikkokukkien hoitoon. Näin saat leikkokukat säilymään parempana ja pidempään:


nainen katsoo valkoisia ruusuja kukkakaupassa

1.    Laita puhtaaseen maljakkoon vettä kimpun sidontakohtaan saakka. Lisää leikkovirkiste (ei pakollinen).

2.    Vaihda maljakkoon vesi n. parin päivän välein ja pese maljakko kevyesti. Tee kukkiin aina uudet imupinnat terävällä veitsellä viistoon leikaten. Laita kukat heti maljakkoon heti imupintojen leikkaamisen jälkeen. Kuivunut imupinta imee huonosti vettä. 

3.    Ruusut ja puuvartiset kukat viihtyvät parhaiten lämpimässä vedessä. Sipulikasvit, kuten tulppaanit ja narsissit puolestaan viileässä vedessä, eivätkä tarvitse leikkovirkistettä. Sekakimpuille paras veden lämpötila on kädenlämpöinen. 

4.    Leikkokukat viihtyvät parhaiten viileässä huoneilmassa. Liian lämpimässä kukat haihduttavat vettä enemmän ja nuupahtavat nopeammin. Voit pidentää leikkokukkien ikää laittamalla ne yöksi jääkaappiin. Kukat paleltuvat herkästi, joten talvipakkasilla ne kannattaa pakata kunnolla. Kun viet kukat pakkasesta sisätiloihin, anna lämpötilan hetki tasaantua ennen kuin avaat paketin.

 5.     Etyleeni on hedelmistä erittyvä kaasu, joka nopeuttaa hedelmän kypsymistä. Älä aseta kimppua hedelmien läheisyyteen. Etyleeni saa leikkokukat nuupahtamaan nopeammin.


värikäs kukkakauppa

 

Kukkakauppa Bella-Regina on täyden palvelun trendikäs kukkakauppa aivan Salon keskustassa, torin laidalla, osoitteessa Horninkatu 11. Samassa tilassa on toiminut kukkakauppa jo vuodesta 1989. Nykyisen nimen kauppa sai n. 3 vuotta sitten, kun Heidi hyppäsi puikkoihin.

 

Teemme työmme rakkaudella, intohimolla ja ammattitaidolla niin iloon kuin suruunkin. Liikkeeseen on helppo tulla ja autoille on liikkeen läheisyydessä hyvät parkkitilat.

 

kukkia pöydällä ja hyllyssä kukkakaupassa

Meiltä löydät laajan valikoiman tuoreita kauniita leikkokukkia, viherkasveja, sekä kukkivia ruukkukasveja sesonkien mukaan. Keväästä syksyyn Bella-Reginasta voi hankkia myös ihania ulkokukkia. Meiltä löydät myös yksilöllisiä ja tuoreita valmiskimppuja: niitä on valittavana kylmiöstä useissa eri väreissä.

 

Kukkakauppa Bella-Reginalla on verkkokauppa e-kukassa kukkakauppareginasalo.ekukka.fi ja kukkakauppasalo.com kotisivuillamme. Olemme myös Interfloran jäsenliike. Ja toimitamme kukkia myös kotiinkuljetuksella maanantaista sunnuntaihin.


Järjestämme myös workshopeja/kursseja esim. tilauksesta polttareihin, tykypäiviin ym.


kolme naista kukat kädessä
Kuvassa vasemmalta: kauppias Heidi, Jasmin ja Tuija.

Heidi on Bella-Reginan kauppias. 40-vuotias kuuden lapsen äiti ja yhden pikku tytön mummi. Olen huumorintajuinen, räiskyvä, iloinen säätäjä ja mulla on usein monta rautaa tulessa samaan aikaan.  Rakastan tätä duunia kukkien ja asiakkaiden parissa. Mikään päivä ei ole samanlainen.  Koskaan ei tiedä mitä seuraava päivä tuo tullessaan. 

 

Tuija on 60-vuotias puutarhuri-floristi ja kahden lapsen äiti. Tuija on ollut samassa kaupassa työntekijänä vuodesta 2013, kaupan nimi oli tuolloin vielä Kukkakori. Tuija on huumorintajuinen, periksiantamaton ja iloinen persoona. Tämä työ on Tuijan kutsumusammatti. Rakkaudesta kukkiin ja asiakaspalveluun. 

 

Jasmin on yhden tytön 24-vuotias äiti. Jasmin on meidän sesonkien "aputyttö". Puutarhakoulun käynyt, iloinen ja ahkera Jasmin on luova ja hänen käsissään syntyy upeita kimppuja.  

 


 

kukkia hyllyssä kukkakaupassa

 

Kaupan yhteystiedot:

Horninkatu 11, 24100 Salo, 0451114488


Ma-pe 9.00-17.00, la 9.00-14.00 ja su 10.00-13.00

Juhlapyhien aukiolojat ilmoitamme mm. somen kanavissa.

 

Bella-Regina löytyy:

facebookista Kukkakauppa Bella-Regina,

Instagramista kukkakauppa.bellaregina

Tiktokista kukkakauppabellaregina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


132 views0 comments

תגובות


bottom of page