Search
  • gREenstylers

Peukku vihreälle tulevaisuudelle!

gREenstylersin sisustusliike Pulju Kirkkonummelta esittäytyy ja liputtaa vihreän tulevaisuuden puolesta!


Vuoden 2021 ensimmäisinä päivinä HS julkaisi kiinnostavan artikkelin liittyen maapallon paino-ongelmaan. Voit lukea koko jutun tästä, mutta tiivistettynä homman nimi on se, että meillä on massaa enemmän ihmisen tuottamassa materiassa kuin kaikessa elollisessa yhteensä. Aikamoista.


Tämä on pohjimmiltaan syy, miksi gREenstylers on olemassa. gREenstylers on kahden maailmanpelastajan luoma tulevaisuuden sisustussuunnittelutoimisto, jonka yhteydessä on Pulju, vanhojen sisustustavaroiden adoptiotoimisto. gREenstylersin yksi vaatimaton unelma olisi tehdä käytetyn hankkimisesta yhtä muodikasta ja hohdokasta kuin uudenkin. On oikeastaan pieni ihme, ettei se sitä jo suuremmassa mittakaavassa ole. On luksuksempaa tehdä hyvä löytö kirppiksellä kuin tavaratalossa!Sen sijaan, että hankimme uutta ja heitämme vanhaa "pois" voisimme pohtia, onko uuden oltava aina ihan uutta kaupasta hankittua ja tarvitsemmeko sitä oikeasti? Olemmeko valmiit sitoutumaan hankintaan "kunnes kuolema meidät erottaa" ja pitämään siitä huolta? Voisimmeko hankkia tarvitsemamme käytettynä tai ehkä kierrätysmateriaalista valmistettuna? Voisimmeko välttää uusiutumattomien luonnonvarojen käytön kokonaan tai ainakin vähentää sitä?


Uskokaa pois, myös vanha voi olla kaunis! Ja usein se on monin verroin uutta kiinnostavampi ja sisältää myös ihania muistoja. Vaihtelunhalu on ihan luonnollista. Joskus on kivaa hankkia jotain uutta ja piristää kotia ja mieltä. Joskus vaihteluun on jokin käytännön syy; muutto tai perhekoko tai asujien tarpeet muuttuvat. Mutta miten usein ja millaisin hankinnoin muutos tapahtuu, on jo toinen juttu.


gREenstylers on mukana Kierrätyskeskus 2.0 shops2hubs -hankkeessa, jossa tavoitteena on pidentää materiaalin elinkaarta ja luoda yritystoimintaa kiertotalouden ympärille. Linkistä voitte lukea hankkeesta lisää.Puljun kaikki tuotteet ovat jollain tavalla ns. jatkoajalla. Osa tavaroista on päätynyt meille käytettynä, mikä mitäkin reittiä. Osa on ollut ehkä jotenkin rikki tai muuten vain ollut matkalla jätteeksi ja olemme sen tuunaamalla pelastaneet uuteen elämään. Vanhoista hatuista ja koreista syntyy valaisimia. Kulahtaneen pöydän jalat menivät kimppaan vanhan matkalaukun kanssa ja syntyi ihan uusi tuote; Jemma, eli pöytä, jossa on säilytystilaa. Jämälangoista on syntynyt uusiotuotteina rättejä, sukkia ja kestovanulappuja ja neuloosin vaivatessa lankatuotteiden valikoima luultavasti kasvaa. Tuotevalikoima yltää huonekaluista tekstiileihin ja valaisimista astioihin.Koska kaikki on tavalla tai toisella vanhaa tai gREenstailattua, ovat kaikki myyntituotteemme siis myös uniikkeja. Ennenkaikkea tuotteiden hiilijalanjälki on minimaalinen uuden sisustustuotteen hankintaan verrattuna.


Tervetuloa gREenstylersin Puljuun Kirkkonummen Masalanporttiin ihmettelemään ja juttelemaan ekologisesta sisustamisesta! Meiltä voit myös tilata sisustussuunnitelman – halutessasi käytetyin kalustein!


Piipahda myös sivuilla gREenstylers www

gREenstylers IG

gREenstylers FB

22 views0 comments

Recent Posts

See All