top of page

Omatoimirundi Iisalmesta

Iisalmesta puotirundille!

Iisalmesta omatoimirundille Kainuuseen, Itä-Suomeen ja Järvi-Suomeen. Kainuun vaaramaisemat, Itä-Suomen leppoisuus ja Järvi-Suomen kauniit järvimaisemat valloittavat matkaajan. Käsityöläisyyttä, kolme kansallispuistoa, Kainuun rönttösiä, sisustajan paratiisia, maatilan viehätystä.

Iisalmi -> Tiilikkajärven kansallispuisto -> Hiidenportin kansallispuisto  -> Kuhmo -> Nurmes -> Kolin kansallispuisto > Joensuu -> Iisalmi

 

Iisalmesta ajellaan kohti Tiilikkajärven kansallispuistoa. Tiilikkajärven hiekkarannoilla, harjuilla, tuoksuvilla tupasvillaisilla soilla ja metsien huminassa voit nauttia erämaisesta luonnosta, reittejä alueella n. 30km.

 

Tiilikkajärveltä jatketaan kohti Hiidenportin kansallispuistoa, joka on tunnettu jylhästä kalliorotkosta. Sinne johtavan polun varrella voit kokea salaperäisen kuusikon, kauniisti karun kukkaniityn ja kaskiahon tunnelman. 

 

Matka jatkuu Kuhmoon ja siellä oiva paikka käydä kahvilla on Kaesan kotileipomo, josta saat mm. aidot Kainuun Rönttöset, ainoana maailmassa. Nam! Mukaan kannattaa ostaa paikan päällä leivottua leipää ja teoksia. Lähistöllä Rusasen Kulma on perinteinen lifestyleen, lasten vaatteisiin, leluihin, lahjatarvikkeisiin, kauneudenhoitoon, askarteluun, harrastamiseen ja sisustukseen erikoistunut pitkän historian omaava puoti. Kaikkea löytyy!

Kuhmosta ajellaan Nurmekseen, jossa suosittelemme tutustumaan Nurmeksen Vanhaan Kauppalaan ja Puu-Nurmekseen. Vanhassa Kauppalassa toimii ihana lahja- ja sisustusliike Kolme Sisarta, täältä löydät värikkään valikoiman lahjaksi ja oman arjen piristykseen. Käy jalkaisin Puu-Nurmeksen alueelle, joka on idyllinen asuinalue Nurmeksen sydämessä. Koivuja, jyrkkiä katuja sekä hyvin hoidettuja puutaloja. Puu-Nurmes on historiallisesti arvokas ja asemakaavaltaan suojeltu kohde. Se on yksi Suomen parhaiten säilyneistä puutaloalueista.

Nurmeksesta Joensuun suuntaan ajellessa kannattaa käydä kansallismaisemassa Kolin kansallispuistossa. Tämä Suomen tunnetuin kansallismaisema on upea, avara maisema vaarojen laelta. 

Joensuussa löytyy upea matkailun, käsityön ja kulttuurin yhdistävä Taitokortteli ja siellä Sarustiikka on hurmaava ja huoleton sisustuskauppa, käy peremmälle!  "Hyväntuulen sisustuspuoti, Mahtava paikka irtaantua arjesta", sanovat asiakkaat.

 

Joensuusta pienen poikkeaman päässä maaseudulla Hammaslahdessa käydään Soinilan Oy maatilalla, täällä pääset toimivalle maatilalle ostamaan mukaan vaikkapa tilan oman sadon mehua, taidokkaasti tehtyjä kynttilöitä ja muita tilalla valmistettuja tuotteita.

 

Tästä onkin hyvä palailla takaisin Iisalmeen.

Hyvää puotirundia!

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

bottom of page