Search
  • Suvi, Hilmuska

Pulleaa ja pehmeää. Ihanan houkuttelevaa. Vilukissan unelma. Sisustuksen trendi. Mikä se on? Neulotaan megasuurilla puikoilla tai käsivarsilla. Tiedätkö jo... No, jättineulepeitto tietenkin!Jättineulepeitto kesäprojektiksi?

Jo ajatus pehmeään peittoon kääriytymisestä päiväunilla on suloinen... Olisiko jättineulepeitto hyvä projekti kesäksi tai viimeistään silloin, kun illat alkavat viilenemään? Hilman & Olgan ohje löytyy alta, samoin tarvikkeet saat Hilmasta & Olgasta Luopioisista.


Peittoon voi valita langan joko paksuuden tai materiaalin mukaan. Toiset haluavat tehdä peiton sekoitelangasta ja toisille villa on ehdoton ja ainoa vaihtoehto. Käsityökeskus Hilma & Olgasta löytyy muutamia lankavaihtoehtoja peiton neulomiseen. Villasta todella paksu Grosso ja sekoitelangaksi hieman ohuempi Country. Kumpaankin lankaan sopivat puikot löytyy myös meidän valikoimasta.


Mistä kaikki alkoi?

Reilu neljä vuotta sitten, silloin kun Käsityökeskus Hilmaa ja Olgaa oltiin perustamassa ja erilaisia tapahtumia ja kursseja suunniteltiin, niin Hilmuskan täti sai idean. Haluan saada isot jättineulepuikot! Ihan pakko – siis IHAN PAKKO! Selitän ideaa miehelle... “Siis en nyt ihan tajua, mitä tarkoitat. Jos kysyisit ihan puusepältä.” Puusepältä. Siis tietenkin! Soitan Erkille, hyvälle ystävälle, kannustajalle, ideoitten tukijalle, mahtavalle puusepälle. “Kuule Erkki, mulla olis nyt yx idea. Mä tarvitsisin sellaiset TOSI suuret siis ihan megaluokan neulepuikot. Mulla olis kyllä sellaista koivukeppiä, mutta en oikeen osaa tehdä puusta mitään muuta ku polttopuita.” Ja Erkki kuunteli ja kyseli ja totesi “No, jos neulepuikot tarvitaan, niin neulepuikot tehdään” Ihana kultainen Erkki! Niinpä sitten vein koivukepit Erkille ja viikon päästä hain todella upeat ja huolella tehdyt Jättineulepuikot itselleni Hilmaan ja Olgaan.


Ajatus oli, että puikot huomataan toreilla ja turuilla, kun Hilmuskan väki käy erilaisissa tapahtumissa ja lähtee mukaan mitä hulluimpiin tempauksiin. Ja kyllä on huomattu! Todellakin ovat herättäneet huomiota ja aiheuttaneet keskusteluja. On ihmetelty ja kokeiltu. Kerrottu omia neulontamuistoja. Niin paljon positiivista pöhinää.Jättineulepeitto ohje

Langaksi 100% villaa oleva Grosso. Puikot 35 mm tai käsivarret. Peittoon tarvitset noin 10 vyyhtiä (kymmenellä vyyhdillä teet noin 130 x 130 cm kokoisen peiton), langan määrä riippuu siitä kuinka suuren peiton haluat tehdä. Pura lanka vyyhdiltä esimerkiksi kestokassiin. Jos haluat, poista tukilanka. Yhdistä vyyhtien päät neulahuovuttamalla. Luo 25–30 silmukkaa. Neulo tasona oikealla puolella oikeaa, nurjalla nurjaa (voit neuloa myös helmineuletta). Kun peitto on mieleisesi pituinen, niin päättele silmukat ja päättele lopetus- ja aloituslanka neulahuovuttamalla. Pienenä muistutuksena vielä, että peiton voi kutoa niin pehmeästä langasta kuin trikookuteesta tai voi leikata fleecekankaasta haluamansa paksuista kudetta ja neuloa sen.


Niin ja kannattaa muistaa, että jos itse ei halua tai osaa tehdä peittoa, niin sellaisen voi aina tulla myös ostamaan Hilma & Olgasta. Hilmuskan täti on itse neulonut putiikkiin peittoja myyntiin.


Ystävällisin terveisin Suvi

Hilmuskan täti Käsityökeskus Hilma & Olgasta Luopioisista

Keskitie 5

36760 Luopioinen

https://hilmaolga.wordpress.com/
23 views0 comments

gREenstylersin sisustusliike Pulju Kirkkonummelta esittäytyy ja liputtaa vihreän tulevaisuuden puolesta!


Vuoden 2021 ensimmäisinä päivinä HS julkaisi kiinnostavan artikkelin liittyen maapallon paino-ongelmaan. Voit lukea koko jutun tästä, mutta tiivistettynä homman nimi on se, että meillä on massaa enemmän ihmisen tuottamassa materiassa kuin kaikessa elollisessa yhteensä. Aikamoista.


Tämä on pohjimmiltaan syy, miksi gREenstylers on olemassa. gREenstylers on kahden maailmanpelastajan luoma tulevaisuuden sisustussuunnittelutoimisto, jonka yhteydessä on Pulju, vanhojen sisustustavaroiden adoptiotoimisto. gREenstylersin yksi vaatimaton unelma olisi tehdä käytetyn hankkimisesta yhtä muodikasta ja hohdokasta kuin uudenkin. On oikeastaan pieni ihme, ettei se sitä jo suuremmassa mittakaavassa ole. On luksuksempaa tehdä hyvä löytö kirppiksellä kuin tavaratalossa!Sen sijaan, että hankimme uutta ja heitämme vanhaa "pois" voisimme pohtia, onko uuden oltava aina ihan uutta kaupasta hankittua ja tarvitsemmeko sitä oikeasti? Olemmeko valmiit sitoutumaan hankintaan "kunnes kuolema meidät erottaa" ja pitämään siitä huolta? Voisimmeko hankkia tarvitsemamme käytettynä tai ehkä kierrätysmateriaalista valmistettuna? Voisimmeko välttää uusiutumattomien luonnonvarojen käytön kokonaan tai ainakin vähentää sitä?


Uskokaa pois, myös vanha voi olla kaunis! Ja usein se on monin verroin uutta kiinnostavampi ja sisältää myös ihania muistoja. Vaihtelunhalu on ihan luonnollista. Joskus on kivaa hankkia jotain uutta ja piristää kotia ja mieltä. Joskus vaihteluun on jokin käytännön syy; muutto tai perhekoko tai asujien tarpeet muuttuvat. Mutta miten usein ja millaisin hankinnoin muutos tapahtuu, on jo toinen juttu.


gREenstylers on mukana Kierrätyskeskus 2.0 shops2hubs -hankkeessa, jossa tavoitteena on pidentää materiaalin elinkaarta ja luoda yritystoimintaa kiertotalouden ympärille. Linkistä voitte lukea hankkeesta lisää.Puljun kaikki tuotteet ovat jollain tavalla ns. jatkoajalla. Osa tavaroista on päätynyt meille käytettynä, mikä mitäkin reittiä. Osa on ollut ehkä jotenkin rikki tai muuten vain ollut matkalla jätteeksi ja olemme sen tuunaamalla pelastaneet uuteen elämään. Vanhoista hatuista ja koreista syntyy valaisimia. Kulahtaneen pöydän jalat menivät kimppaan vanhan matkalaukun kanssa ja syntyi ihan uusi tuote; Jemma, eli pöytä, jossa on säilytystilaa. Jämälangoista on syntynyt uusiotuotteina rättejä, sukkia ja kestovanulappuja ja neuloosin vaivatessa lankatuotteiden valikoima luultavasti kasvaa. Tuotevalikoima yltää huonekaluista tekstiileihin ja valaisimista astioihin.Koska kaikki on tavalla tai toisella vanhaa tai gREenstailattua, ovat kaikki myyntituotteemme siis myös uniikkeja. Ennenkaikkea tuotteiden hiilijalanjälki on minimaalinen uuden sisustustuotteen hankintaan verrattuna.


Tervetuloa gREenstylersin Puljuun Kirkkonummen Masalanporttiin ihmettelemään ja juttelemaan ekologisesta sisustamisesta! Meiltä voit myös tilata sisustussuunnitelman – halutessasi käytetyin kalustein!


Piipahda myös sivuilla gREenstylers www

gREenstylers IG

gREenstylers FB

22 views0 comments
  • Jenna & Päivi

Updated: May 6

Suomessa on enemmän saunoja kuin autoja. Siis oikeasti! Usealla suomalaisella on ihka oma rentoutumis- ja meditaatiopaikka ja jos sellaista ei ole niin eipä hätää, sillä saunatiloja ja mökkejä voi vuokrata ja onpa vielä olemassa muutamia yleisiäkin saunoja.


Saunassa saatetaan pikaisesti heittää parit löylyt ja sitten suihkun ja pesun kautta takaisin arkeen, mutta ihanaa on huomata, että saunan merkitys rentoutumiseen, arjesta irtaantumiseen ja voimien keräämiseen oikein pitkän kaavan kautta on myös usealle tärkeää. Saunassa nautiskellaan ja kerätään voimia, saunassa mieli lepää ja keho kiittää ja palkintona on auvoisa olo. Mikäpä sen ihanampaa rankan päivän jälkeen kuin laittaa sauna lämpiämään.
Tee saunahetkestä hemmotteluhetki

Saunan lämpiämistä odotellessa on hyvä siirtää ajatukset tulevaan rentoutumishetkeen ja mietiskellä tulevaa nautinnon hetkeä. Saunan lämmetessä voi valmistella itselle ja perheelleen hemmotteluhetken; olisiko tarpeen antaa hiuksille runsaasti hoitoa ja kietaista hoitoaine vaikuttamaan hiusturbaanin sisään ja istuskella saunan lämmössä hoitoaineen vaikuttaessa, vai olisiko tänään ehkä sittenkin parempi tehdä kasvonaamio lauteilla, tai vaikka pieni jooga- ja venyttelyhetki, kun lihakset ovat hieman lämmenneet. Tai ehkä tänään olisikin sellainen päivä, että keräilisi voimia mieleisellä tavalla lauteilla leppoisasti leväten ja kosteasta lämmöstä nautiskellen. Tai nautiskelisi saunan lisäksi paljusta tai poreista taivasalla. Hmmm – tai ehkä nämä kaikki!Hyödylliset ja kauniit saunatarvikkeet mittatilauksena

Saunan ”puhtaus on puoli ruokaa” ja sopiva lämpötila sekä kosteus saunassa on kaikki kaikessa, jotta saunassa viihtyy. Saunan puhtaana pitämistä helpottaa sopivankokoiset laudeliinat ja loikoilunautinnon lauteilla kruunaa saunatyynyt. Helmikasta saat saunatyynyjen ja mittatilauslaudeliinojen lisäksi myös mm. kylpypyyhkeet sekä hiusturbaanit.Käy kurkkaamassa verkkokaupasta koko tarjonta ja tilaa itselle tai mökkituliaisiksi mieleiset saunatekstiilit tai piipahda myymälässä Ruoveden Visuvedellä. Helmikan yrittäjäkaksikko palvelee sinua mielellään, sillä he haluavat helpottaa arkeasi ja tuoda siihen ripauksen luksusta sauna- ja kylpytekstiileillä.


Lempeitä löylyjä!


Toivottaa,

Jenna ja Päivi

HelmikastaHelmikan myymälä Visuvedellä avoinna

kesällä perjantai-iltaisin klo 16-20 sekä sovittaessa.


Nettisivut ja verkkokauppa www.helmika.fi

Seuraa somessa @helmikaoy
26 views0 comments
1
2
Puotirundin blogi