top of page
Search
  • Minna Järvinen

Vintage - kauppiaan onnen askeleet

Onnellisuutta etsimässäNykyajan trendi on etsiä onnellisuutta ja pyrkiä siihen kaikin mahdollisin keinoin. Olen aina ajatellut, että olen onnellisimmillani suunnitellessani uutta. Nyt, kun asumme maalla, suunnitteluun (ja toteutukseen) on enemmän mahdollisuuksia kuin aikaisemmin Helsingissä kerrostalossa.Vintage lifestylemyymälä Villin Kanalan tarina alkoi vuoden 2021, kun päätimme mieheni Karin kanssa, että alamme myymään myös käytettyä sisustustavaraa aiemmin myymämme uuden rinnalla. Suuret suunnitelmat vaativat tietysti myös suurempia tiloja ja otimme haltuun koko piharakennuksen päädyn. Aikaisemmin myymälä mahtui pieneen etuhuoneeseen, entiseen puuliiteriin. Piharakennuksessa oli 50-luvulla ollut kanala ja sen jälkeen erilaista varastotilaa. Kannoimme ensin roskaa pois ja uutta puuta tilalle. Sitten kannettiin huonekaluja…niitä löytyi omasta takaa ja saimme lisää ystäviltä lahjoituksena. Myymälä sai nimen Villi Kanala rakennuksen vanhan käyttötarkoituksen mukaan.


Vintagr kauppa sisältä


Pidin Villiä Kanalaa tyytyväisenä kylmässä piharakennuksessa vuoden 2023 syksyyn. Sitten alkoi taas uuden suunnittelu. Meillä on ollut kesäisin Suomen pienin kauppamuseo tien vieressä sijaitsevassa viisikymmentäluvulla rakennetussa kyläkaupassa. Jostain tuli idea, että mitä jos siirrettäisiin Villi Kanala tien viereen ja museo piharakennukseen. Hetki tätä pyöriteltiin ja sitten jo melkein unettomien öiden jälkeen ryhdyimme tuumasta toimeen. Pakkasimme museon pahvilaatikoihin, siirsimme museon kalusteita varastoon ja väliaikaisesti uusille paikoille Villiin Kanalaan. Sitten kannoimme vanhasta myymälätilasta lisäkalusteita uuteen myymälätilaan. Myytävät tavarat siirrettiin seuraavaksi. Tilasimme ilmalämpöpumpun ja kun se oli asennettu, avasimme uuden myymälän marraskuussa 2023, noin kuukauden päästä siitä, kun saimme idean myymälän siirtämisestä.Vintage kaupan tuotteita hyllyllä ja seinällä

Tarkoituksena on laajentaa Villiä Kanalaa siten, että koko vanha kaupparakennus tulee myymälän käyttöön. Nyt kauppamuseo on vielä pahvilaatikoissa kaupan toimistossa ja varastotila on täynnä miehen työkaluja. Kunhan kevät tästä etenee ja puutarhan polut sulavat, jatkamme muutostöitä. Museo ja museon vielä Villissä Kanalassa olevat myyntitiskit siirretään piharakennukseen, työkalut ym. viedään entiseen autotalliin. Ja sitten tietysti siirretään autotallissa olevat myymälään kuuluvat tavarat kaupparakennukseen.Vintage kaupan julkisivu.

Nyt kun katson taaksepäin, niin taidan olla onnellisimmillani, kun kannan tavaraa paikasta toiseen. Suunnitelmia on mukava tehdä, mutta kantamatta ne eivät toteudu. Hyötyliikunnan lomassa suunnitelmat täsmentyvät ja uusia syntyy. Mieli lepää ja keho kärsii, siinä onnellisuuteni salaisuus ja siis kaikille onnellisuutta hakeville annankin neuvoksi, että ryhdy kantamaan! Meidän perheessämme onnellisuus lisääntyy taas hetken kuluttua, kun pääsemme taas kantamispuuhiin.Vintage lifestylemyymälä Villi Kanala


Minna ja Kari Järvinen


Paavalinkyläntie 671, Loviisan Skinnarby, UusimaaAvoinna ympäri vuoden LA-SU klo 11-16, kesäkaudella 30.5 – 1.9.24 TO-SU ja sopimuksen mukaan aina, kun vaan olemme kotona. Poikkeuksista tiedotamme somekanavissamme ja kotisivuilla.
106 views0 comments

Comments


bottom of page