top of page

Omatoimirundi Kokkolasta

Omatoimirundi Kokkolasta, parin päivän retki.

Kokkola -> Kalajoki -> Karstula -> Ähtäri -> Seinäjoki ->Ylistaro -> Lapua  -> Kauhava -> Teerijärvi -> Kokkola

Kokkolasta ajellaan Kalajoelle, jossa kannattaa käydä Hiekkasärkillä ja siellä on myös Tiinan monipuolinen puoti, Shop By Tiina. Putiikista löydät Tiinan omia tuotteita ja käsitöitä, mm. korut. Kotimaiset ekologiset puhdistusaineet, kynttilät, ihastuttavat naisten vaatteet ja somisteet. Voit napata mukaan myös tuliaiseksi Kalajoki-aiheisia tuotteita.

Kalajoelta ajellaan Karstulaan Lähikonttiin, joka on uuden ajan sekatavarapuoti ja kahvila . Täältä löydät lähi- ja luomuelintarvikkeet sekä lahjatavarat, hygieniatuotteet ja siivousaineet ja voit nauttia myös maittavan keittolounaan. Myös oman tilan; Highland Ranchin tuotteita myynnissä.

Karstulasta suunnataan Ähtäriin ja täällä suosittelemme yöpymään Vanha Pappila Hetkessä, Täällä voit levähtää vanhassa pappilassa, joka on saanut kokonaan uuden, levollisen elämän majoituskohteena, kahvilana sekä puotina. Varaa tälle käynnille aikaa.

Ähtäristä liikutaan Seinäjoelle, jossa onkin useampi kohde koluttavana, Suomen Taidetarvikkeessa  kannattaa käydä, jos tykkäät askarrella, teet taidetta, tarvitset kunnon työkaluja piirtämiseen tai kalligrafien tekemiseen. Ria Sisustus & Lahjasta saat piristystä sisustukseen, löydät kivoja lahjoja ja tuliaisia. Puoti & Kahvila Ihanan valitsivat Kotilieden lukijat Suomen toiseksi ihanimmaksi kahvilaksi. Lehdessä oli suositus: "Tänne kannattaa poiketa etenkin britakakulle, sillä täällä sitä on usein tarjolla montaa eri sorttia. "

Seinäjoella voit vierailla myös G-Moodissa, joka suunnittelee ja valmistaa sisustus- ja juhlatuotteita sekä koruja laserleikkaamalla pääasiassa ohutviiluvanerista. Yritys sijaitsee historiallisella Törnävän sairaala-alueella, tunnetaan nykyään Piirin kaupunginosana. Laadukkaat viherkasvit kotiinviemisiksi löydät Lakeuden Vihertaimistolta, siellä myös elämyksellisen vihersisustuksen lisäksi myös muita sisustustuotteita.

Seinäjoelta matka jatkuu Ylistaroon ja Kriikun Myllykaffilaan, joka Ilalehdessä arvioitiin Suomen 15  ihanimman kahvilan joukkoon. Tämä kahvila on suloisessa myllyssä joen partaalla. 

Lähellä Lapuan maaseudulla Mummadesign tuottaa omilla eteläpohjalaisilla kuoseilla erilaisia tekstiilejä sekä muita tuotteita, kesäisin pihapiirissä on myös pieni kahvila ja majoitustakin löytyy yhdelle porukalle.

Lapualta suunnataan Kauhavalle, jossa on kaksi mielenkiintoista kohdetta Tuulia Design ja Iisakki Järvenpään puukkotehdas. Tuulia Designilta käsitöitä harrastava löytää uskomattoman määrän materiaaleja ja tarvikkeita sekä tarvikepaketteja ja myös valmiita tuotteita. Heillä on myös erilaisia käsityöaiheisia kursseja vuoden mittaan.

Iisakki Järvenpää puolestaan on perinteinen puukkotehdas, josta löytyy myös monenlaisia muita tuotteita: vöitä ja koruja, pellavatuotteita, kirjoja jne. Käy tutustumassa tähän perinteikkääseen yli sata vuotta vanhaan puukkotehtaaseen.

Viimeinen etappi tällä reissulla löytyy Teerijärveltä, jonkin verran ennen Kaustisten keskustaa, siellä toimii Juhlatalo Ukko Hjalmar. Täältä Hjalmarin putiikista löydät sisustus- ja lahjatavaraa vintin täydeltä. JDL vaatteet & korut saippuat, pyykkietikat, imuripuuterit, kynttilät...

Sitten matka jatkuu takaisin Kokkolaan!

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta!

bottom of page