top of page

Omatoimiset Puotirundit


Puotirundeja on ihana tehdä omatoimisesti kaveriporukalla. Kootkaa ystävät kasaan ja lähtekää viettämään yhteistä aikaa puotirundaamalla. Kivaa ajanvietettä, hyviä löytöjä, yhteistä aikaa ja uusia ihania muistoja – niistä on puotirundit tehty!

Olemme tehneet teille muutamia valmiita puotirundiehdotuksia. Tutustu ja löydä uutta! Omatoimisilla puotirundeilla varmista aina etukäteen puotien ja paikkojen aukioloajat ja tee tarvittavat varaukset.

Omatoimirundi Helsingistä julkisilla

Julkisilla Helsingistä lähiseudun puoteihin! Suosittelemme tähän puotirundiin kahden yön yli reissua. Miltäs kuulostaa?

Helsinki >  Kerava > Järvenpää > Kellokoski  > Hämeenlinna > Lahti > Vääksy > Helsinki

 

Ensiksi otetaan lyhyt meno paikallisjunalla Keravalle ja käydään katsomassa Korento Shop, joka on verhoomo, sisustusompelimo sekä ihana pieni kauppa! Täältä löytyy niin kalkkimaalit, ekolangat, saippuat ja pyykkietikat kuin matot, tyynyt, verhot ja sisustustuotteet.

Keravalta matkataan Järvenpäähän, josta ajetaan bussilla (noin kerran tunnissa, matka 15 minuuttia) Kellokosken keskustaan ja sieltä on parin minuutin kävelymatka Kellokosken ruukin alueelle, jossa sijaitsee Ruosteinen Kuu, se on tunnettu uniikkivaatteista ja taidekäsityöstä. Persoonallisessa omassa vaate- ja asustemallistossa pellavakankaat värjätään murretuilla väreillä, vaatteissa käytetään myös pitsejä ja kierrätyskankaita.  Ruukkivierailun jälkeen palataan bussilla Järvenpäähän, josta jatketaan lähijunalla Hämeenlinnaan.

 

Hämeenlinnassa käsityötalo Willa Vaski on Vanajaveden seudun kisällit ry:n ylläpitämä talo. Talossa on putiikki, Galleria Willa ja PopUp kahvila Vaski. 

Ensimmäiseksi yöksi suosittelemme jäämään Hämeenlinnaan, niin ehtii tutustumaan nähtävyyksiinkin, kuten Hämeen Linnaan. Tunnelmallinen Ravintola Piparkakkutalo ravitsee kulkijan kauniissa, vanhassa rakennuksessa ja hyviin uniin pääsee Matin ja Maijan Majatalo uniikeissa huoneissa.

Kakkospäivänä voi jatkaa junalla Lahteen, jossa matkustajasatamassa Sataman käsityökauppa Ulpukka tarjoilee laadukkaita suomalaisia käsityötuotteita vuonna 1869 valmistuneessa asemarakennuksessa. Satamassa on kivoja ravintoloita ja kahviloita, joissa piipahtaa. Lahdesta voi käydä päiväretkellä Retrosiskossa, jonne pääsee parin sadan metrin päähän Lahdesta bussilla no 9.

 

Yövy joko Lahdessa tai jatka bussilla Vääksyyn, siellä söpö Ranskalainen kyläkauppa ylväänä vaaleanpunaisessa kivitalossa. Ranskalaisessa kyläkaupassa on kahdessa kerroksessa ihasteltavaa ja voit myös kahvitella tai ruokailla ostosten lisäksi. Vääksyssä on kiva yöpyä Apteekinmajoitus Vääksyssä. Kesäaikaan muutamana päivänä pääsee Päijänne-Risteilyt Hilden Oy:n kyydissä Vääksystä Lahteen, josta Helsinkiin takaisin junalla.

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

Hauskaa puotirundia!

bottom of page