top of page

Omatoimirundi Jyväskylästä

Koruja, käsitöitä, suloista kaupunkitunnelmaa, viiniä ja muotia

Jyväskylä -> Säynätsalo -> Jämsä -> Kuhmoinen -> Kangasala -> Tampere -> Ylöjärvi -> Parkano -> Mänttä -> Keuruu -> Jyväskylä

 

Kokonaismatka n. 470 km

Jyväskylästä ajellaan ensin Säynätsaloon vanhojen tavaroiden aarreaittaan, Kristallit Koti ja Rytkyyn. Kahvilla kannattaa Säynätsalossa käydä Aabakeryssa. Aabakery sijaitsee Alvar Aallon suunnitteleman Säynätsalon kunnantalon alakerrassa, täällä voi nauttia vaikkapa paikanpäällä leivotun Alvar Aallon nimikkoleivoksen, kunnantaloon ja arkkitehtuuriin pääsee tutustumaan läpi vuoden.

 

Täältä jatketaan Jämsään Päijänteen länsirannalle ja käydään Koi Designin Pajamyymälän korutaivaassa. Korusarjat suunnitellaan ja valmistetaan Keski-Suomessa käsityönä, laadukkaista materiaaleista suurella ilolla ja rakkaudella. Koi Designin pajamyymälästä löydät runsaan valikoiman uniikkeja käsityönä valmistettuja Koi Designin hopeakoruja sekä toinen toistaan herkullisemman värisiä VÄRIÄ by Koi Design -puuhelmikoruja. Kannattaa poiketa!

 

Jämsästä jatketaan Kuhmoisiin, täällä voit piipahtaa vaikkapa Isojärven kansallispuistossa. Virkistäytymässä kannattaa käydä vanhaan navettaan perustetussa kesäkahvila Tassissa. Istahda nauttimaan omenapuun katveeseen tai sisätilan rauhaan. Nautiskele mauista, leppoisan isännän jutustelusta ja ihan vain kesän tunnelmasta. Kahvin jälkeen voit vaikkapa piipahtaa navetan ylisillä katsastamassa sisustusliike Kapsäkin valikoimaa.

 

Matka jatkuu Kangasalalle, jossa suosittelemme käymään Kädentaitajien kesäpuodilla keskustassa Lepokodilla, tämä miljöö huokuu historiaa. Kolmenkymmenen käsityöläisen töitä löydät tästä täysihoitolana toimineesta rakennuksesta. Täysihoitolan toiminta ajoittuu vuosiin 1910–1986. Talo tuli tuolloin tunnetuksi kuuluisuuksien, erityisesti taiteilijoiden lomailu- ja työskentelypaikkana.

 

Kangasalalta edetään Tampereelle, jossa monipuolinen Tallipiha ihan kaupungin keskustassa tarjoaa vanhankaupungin tunnelmaa. Puodit ja kahvila houkuttelevat viihtymään historialliselle Finlaysonin alueelle, jonka historia ulottuu 1800-luvulle. Monipuolinen valikoima upeita käsitöitä, sisustustuotteita, herkkuja ja suussa sulavia suklaita houkuttelee kiertämään talojen puodeista toiseen. Tunnelmallinen kahvila tarjoaa itseleivottuja herkkuja vaativaankin makuun.

Tallipihalta parin korttelin päässä on Vihkokauppa, monipuolinen paperikauppa, josta löytyy askartelutarvikkeita, lahjatavaraa ja paperitarvikkeita moneen lähtöön. Aivan ihania vihkoja, kalentereita, lahjaideoita.

Tampereella on mukava yöpyä Lillan Boutique Hotel & Kökissä, persoonallisissa huoneissa. Tämä boutique-hotelli sijaitsee kauniissa Viinikan puutarhakaupunginosassa.

 

Tampereelta mennään Ylöjärvelle, jossa on varmastikin Puotirundin erikoisin puoti, Johannan Evelace-alusvaatemyymälä autossa. Täällä saat varmasti hankittua itsellesi juuri oikeanlaiset alusvaatteet, jotka ovat myös tyylikkäitä ja laadukkaita. Palvelu on huipputasoa, varmistathan aina etukäteen toimijoiden omilta sivuilta aukioloajat.

 

Ylöjärven maaseudulta ajellaan Parkanon suuntaan ja siellä More Joy -yrityksessä voit hankkia kotiisi ympäristöystävälliset design tiskirätit, malleja on vaikka kuinka! Piipahdapa, niin tulet yllättymään! Puotirundin vanhin yrittäjä löytynee Parkanon Kehräämöltä, jossa Esko Sirola (88v) palvelee asiakkaitaan uskomattomalla kokemuksella ja tiedolla. Eskon käsityötarvikeliikkeestä et varmastikaan lähde tyhjin käsin pois. Nostalgiapläjäys on myös melkoinen tässä 1950-luvulta toimineessa täyden palvelun lanka-, kangas-, kude- ja tarvikekaupassa.

 

Parkanosta ajellaan taidekaupunki Mänttään, jossa ehdoton vierailukohde on Serlachius-museot. Kulttuurikokemuksen jälkeen kannattaa käydä shoppailemassa Alex Kauppa ja Kahvilassa, samassa rakennuksessa on myös miellyttävä hotelli, jos haluat jäädä Mänttään yöksi. Täällä voit nauttia kahvilan palveluista ja hankkia löytöjä sisustus- ja asustemyymälässä. Lähistöllä on kulttuurihistoriallisesti arvokas vuonna 1928 rakennettu Viinitupa Vuorenmaja. Se palvelee asiakkaitaan nykyään eurooppalaisena viinitupana – täältä saat herkullisen tarjonnan pientilojen viinejä, panimotuotteita ja virvokkeita.

 

Mäntästä edetään Keuruulle ja käydään siellä Vanhan Keuruun alueella upeassa ympäristössä sijaitsevassa Tiltaltti Shopissa. Tämä vanhassa navettarakennuksessa sijaitseva ihanien tavaroiden kauppa houkuttelee mm. laajalla vaatevalikoimallaan, valikoimassa erityisesti huomioitu plus mitoitettuja vaatteita hakevat.

 

Keuruulta palaillaan takaisin Jyväskylään ja omassa kotikaupungissa kannattaakin vierailla paikallisissa Puotirundi-kohteissa: Harjun Paperissa, Teeleidissä, Kehystämö Galleria Patinassa ja Ellin Kirja & putiikissa.

 

Lähtisitkö käymään tämän kierroksen? Hauskaa puotirundia!

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

bottom of page