Omatoimiset Puotirundit


Puotirundeja on ihana tehdä omatoimisesti kaveriporukalla. Kootkaa ystävät kasaan ja lähtekää viettämään yhteistä aikaa puotirundaamalla. Kivaa ajanvietettä, hyviä löytöjä, yhteistä aikaa ja uusia ihania muistoja – niistä on puotirundit tehty!

Olemme tehneet teille muutamia valmiita puotirundiehdotuksia. Tutustu ja löydä uutta! Omatoimisilla puotirundeilla varmista aina etukäteen puotien ja paikkojen aukioloajat ja tee tarvittavat varaukset.

Omatoimirundi Porista

Porista puotirundille pariksi päiväksi – kuulostaisiko kivalta?

Pori > Leineperi > Nakkila > Eura > Köyliö > Laitila > Uusikaupunki > Santtio > Rauma > Hämeenlinna > Lahti

Suunnataan ensin Leineperin Ruukkille, jossa nähtävää riittää: useita puoteja, kahvila-ravintola, sepän paja ja sen lisäksi tietysti upea historiallinen ympäristö.

Pienen matkan päässä Nakkilan keskustassa Design Ninettan omassa ompelimossa valmistuu vaatemallistot niin naisille kuin lapsille. Lähellä voit tutustua Nakkilan v. 1937 valmistuneeseen Suomen ensimmäiseen funkkistyyliseen kirkkoon.

 

Täältä suunnataan kohti Euraa, jossa voit tehdä upeita löytöjä: Ihanuuteni lifestylepuodissa on useita vaate-, kenkä- ja sisustusmerkkejä. Eurassa voi myös tutustua mm. Alvar Aallon suunnittelemiin rakennuksiin entisellä Kauttuan tehdasalueella.

Köyliössä ostoksia voi tehdä Laatikkokauppan tehtaanmyymälässä, puutuotteet valmistetaan käsityönä omassa verstaassa. Laatikkokaupan tuotteiden raaka-aineet ovat aina puuta, jolloin oksat, kolot ja puunsyyt tekevät jokaisesta tuotteesta uniikkeja ja ainutlaatuisia.

Maammekauppassa Laitilassa on pelkästään Suomessa valmistettuja tuotteita. Maammekauppa on syntynyt halusta nostaa suomalaista valmistusta ja Suomessa valmistettuja tuotteita paremmin esille tuontitavaran joukosta.

 

Uudessakaupungissa tunnelmallinen Pikkukylän Puoti sijaitsee Uudenkaupungin vanhan puutaloalueen sydämessä, muutaman korttelin päässä torilta, täällä on myynnissä hyvä valikoima suomalaisia käsityö- ja designtuotteita sekä luonnonkosmetiikkaa. Uudet kengät saa samassa kaupungissa hankittua upeasta kenkävalikoimasta Kenkäkauppa Alinasta. Uudessakaupungissa voi yöpyä viehättävässä Kirkkokadun Amanda ja Olga -majatalossa puutalossa.

 

Seuraavana päivänä suuntaamme viehättävään Santtion kylään, joka on puusta rakennettu kylä meren rannalla, puutalojen lisäksi voi ihastella merta ja perinneruusuja. Mannerveden Ompelimo maalaistalossa meren äärellä tuottaa kotimaisia ja merellisiä Mannerveden pellavatuotteita, täällä on myös ekologisia puhdistustuotteita, käsitöitä ja ompelutarvikkeita.

 

Raumalla kannattaa tutustua Vanhaan Raumaan, sen kauniisiin puurakennuksiin ja käydä myös Kajava – Lahja ja käsityö -puodissa, josta löydät nyplätyt Rauman pitsit, laadukkaat kotimaiset pellavatuotteet, paikalliset kynttilät ja saunatekstiilit, nypläystarvikkeet, käsityölangat ja puikot. Raumalla Liekkimeri kynttiläpajasta löytyy käsintehdyt kynttilät jokaiseen tilaisuuteen, puodilla myös sisustus-, spa- ja saunatuotteita. Vähän Rauman keskustan ulkopuolella on kaunis ja erikoinen Purkki Aitta, joka sijaitsee tunnelmallisessa maalaismiljöössä. Aitan erikoisuutena kierrätyspurkit, jotka ovat puodinpitäjän käsissä saaneet uuden elämän.

Raumalta suunnataan parin kivan puotirundi-päivän jälkeen takaisin Poriin.

Lähtisitkö käymään tämän kierroksen? Hauskaa puotirundia!

 

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.