top of page

Omatoimiset Puotirundit


Puotirundeja on ihana tehdä omatoimisesti kaveriporukalla. Kootkaa ystävät kasaan ja lähtekää viettämään yhteistä aikaa puotirundaamalla. Kivaa ajanvietettä, hyviä löytöjä, yhteistä aikaa ja uusia ihania muistoja – niistä on puotirundit tehty!

Olemme tehneet teille muutamia valmiita puotirundiehdotuksia. Tutustu ja löydä uutta! Omatoimisilla puotirundeilla varmista aina etukäteen puotien ja paikkojen aukioloajat ja tee tarvittavat varaukset.

Omatoimirundi Porista

Porista puotirundille päiväksi tai pariksi – kuulostaisiko kivalta? (Ajomatkaa yhteensä 225km)

Pori > Leineperi  > Eura > Laitila > Uusikaupunki > Rauma > Pori

Suunnataan ensin Leineperin Ruukkille, jossa nähtävää riittää: useita puoteja, kahvila-ravintola, sepän paja ja sen lisäksi tietysti upea historiallinen ympäristö. Huomioi, että ruukki on avoinna pääasiassa kesäisin, muina ajankohtina joitakin tapahtumia.

 

Täältä suunnataan kohti Euraa, jossa voit tehdä upeita löytöjä: Ihanuuteni lifestylepuodissa on useita vaate-, kenkä- ja sisustusmerkkejä. Eurassa voi myös tutustua mm. Alvar Aallon suunnittelemiin rakennuksiin entisellä Kauttuan tehdasalueella.

Maammekauppassa Laitilassa on pelkästään Suomessa valmistettuja tuotteita. Maammekauppa on syntynyt halusta nostaa suomalaista valmistusta ja Suomessa valmistettuja tuotteita paremmin esille tuontitavaran joukosta.

 

Uudessakaupungissa tunnelmallinen Pikkukylän Puoti sijaitsee Uudenkaupungin vanhan puutaloalueen sydämessä, muutaman korttelin päässä torilta, täällä on myynnissä hyvä valikoima suomalaisia käsityö- ja designtuotteita sekä luonnonkosmetiikkaa. Uudet kengät saa samassa kaupungissa hankittua upeasta kenkävalikoimasta Kenkäkauppa Alinasta. Uudessakaupungissa voi yöpyä viehättävässä Kirkkokadun Amanda ja Olga -majatalossa puutalossa.

 

Ajellaan Raumalle, siellä kannattaa tutustua Vanhaan Raumaan, sen kauniisiin puurakennuksiin ja käydä myös Kajava – Lahja ja käsityö -puodissa, josta löydät nyplätyt Rauman pitsit, laadukkaat kotimaiset pellavatuotteet, paikalliset kynttilät ja saunatekstiilit, nypläystarvikkeet, käsityölangat ja puikot. Vähän Rauman keskustan ulkopuolella on kaunis ja erikoinen Purkki Aitta, joka sijaitsee tunnelmallisessa maalaismiljöössä. Aitan erikoisuutena kierrätyspurkit, jotka ovat puodinpitäjän käsissä saaneet uuden elämän.

Raumalta suunnataan takaisin Poriin.

Lähtisitkö käymään tämän kierroksen? Hauskaa puotirundia!

 

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

bottom of page