top of page
Tampereelta

Omatoimirundi Tampereelta

Tähän puotirundiin kannattaa varata ainakin kaksi päivää, niin saa leppoisan matkan.

Taidetta, vanhaa rakennuskulttuuria, yöpyminen persoonallisessa vanhassa pappilassa, hyviä ostoksia ja afternoon tea Teeleidissä – kuulostaako hyvältä?

Tampere > Juupajoki > Mänttä > Keuruu > Ähtäri > Karstula > Jyväskylä > Kuhmoinen > Laitikkala > Pälkäne > Kangasala > Tampere

Tampereelta reissuun lähdettäessä ensimmäinen kiva pysähdyspaikka on Juupajoen Korkeakoskella Walleniuksen Wapriikki,  Uniikki tehdasmiljöö vanhassa kenkätehtaassa, jossa voit tehdä yksilöllisiä ostoksia entiseen tehdassaliin rakennetussa Herkkukauppa ja Putiikki Lafkassa sekä nauttia kulttuurista.

 

Sieltä puolen tunnin ajomatkan päässä Mäntässä on tasokkaat Serlachius-museot. Kahdessa museossa (Gösta ja Gustaf) pääset tutustumaan taiteeseen, tarinoihin, historiaan, arkkitehtuuriin. Luonnonkaunis ympäristö kruunaa kokemuksen. Mäntässä kannattaa käydä v. 1928 rakennetussa kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Viinitupa Vuorenmajassa.. Se sijaitsee keskellä kaunista Mäntänvuoren luonnonsuojelualuetta ja palvelee asiakkaitaan nykyään eurooppalaisena viinitupana. Mäntässä myös Alex Kauppa & Kahvila - aitoja kohtaamisia hyvän ruuan ja ostoksien merkeissä. Hotelli, kahvila, sisustus ja asustemyymälä, naisten muotivatteita,  mukavasti luomua ja lähituotteita.

Matka jatkuu Vanhaan Keuruuseen, jossa Tiltaltti Shopin iloiset puodinpitäjät pukevat sinut uusiin rundausvaatteisiin ja voit myös tehdä lahjaostoksia tässä viehättävässä, vanhassa pappilan kivinavettarakennuksessa. Vanha Keuruu on ainutlaatuinen kulttuuriympäristökohde, jossa voit leppoisasti kävellen vierailla museoissa, vanhoissa rakennuksissa ja aistia historiaa ympärilläsi.

 

Vanha Keuruu jää taakse ja vajaan tunnin ajomatkan jälkeen saavut herttaiseen, upeaan majapaikkaan, joka on Vanha pappila Hetki Ähtärissä. Tunnelmallinen majoitus vanhassa pappilassa voi sisältää vaikkapa saunomisen rantasaunalla ja uinnin tai joogaa – tapahtumat löydät heidän nettisivuiltaan. Hetkessä on myös ihana kahvila ja kiva pieni putiikki, josta voit hankkia kotiinviemisiksi esimerkiksi sisustustuotteita.

 

Makeiden unien ja herkullisen aamupalan jälkeen matka jatkuu kohti Karstulaa (noin tunnin matka) ja siellä luomuruokakauppa sekä kahvila Lähikontti tarjoaa mahdollisuuden taukoon vaikkapa terveellisen smoothien kera. Täältä löydät kotiin viemisiksi paljon luomuelintarvikkeita, ekologisia pesuaineita ja kotimaisia vastuullisia vaatteita.

Karstulasta autonnokka kohti Jyväskylää, jonne saavut noin 1,5 tunnin ajomatkan jälkeen. Nyt on sopiva hetki Afternoon tealle. Teeleidin teetalo on upeassa yli satavuotiaassa huvilassa, täältä voit hankkia tuliaiset noin 150 teelajin valikoimasta. Suosittelemme käymään Jyväskylässä myös legendaarisessa Harjun Paperissa, josta voit ostaa postikortit lähetettäväksi ystäville Puotirundilta tai hankkia itsellesi uuden kalenterin tai julisteen seinälle. Tämä hyvänmielen korttikauppa sijaitsee aivan Harjun virkistys- ja ulkoilualueen vieressä ja jos ennen automatkaa tekee mieli vähän jaloitella, Harjun alue on siihen kaunis, iso yhtenäinen viheralue. Liikettä jalkoihin saa vaikkapa kiipeämällä Neron portaat Harjun laelle, jotka alkavat korttelin päästä Harjun Paperista ja jos maisemat kiinnostavat piipahtakaa myös Harjun laelta löytyvästä Vesitornissa.

Jyväskylässä myös värikäs taide- ja sisustusmyymälä, galleria sekä ammattitaitoinen Kehystämö Galleria Patina,

josta löydät taidetta ja uniikkeja sisustustuotteita niin itsellesi kuin lahjaksi. Samoin Ellin kirja & putiikki Jyväskylän kävelykadulla on ihana persoonallinen putiikki! Lahjat ja tuliaiset niin aikuisille kuin lapsille – kaikkea ihanaa kirjoja unohtamatta! Myös piensisustustuotteita.

Jyväskylästä ajellaan Kuhmoisiin, siellä Kapsäkki on suloinen sisustus- ja vaatepuoti. Ihanuuksia ja tuliaisia niin itselle kuin ystävillekin. Vihreällä sisäpihalla pääset nauttimaan Kahvila Tassi herkuista ja tunnelmasta. Sisäpihalta löytyvät myös Kapsäkin aitta ja navetan ylinen, joissa on myynnissä huonekaluja ja kodin tekstiilejä sekä persoonallisia valaisimia. 

Jatketaan matkaa ihanaan maaseutukohteeseen Laitikkalaan. Siellä Suttisen Tila on monipuolinen vierailukohde, jossa eriliinen puotirakennus kahdessa kerroksessa ja pihapiirissä myös kahvila ja aina jotain kivaa myös lapsille. Voit ostaa mukaan myös oman tilan tuotteita.

 

Laitikkalasta pieni pyrähdys Pälkäneelle ja siellä Elina vie sinut kranssien maailmaan Kranssit.fi yrityksessään. Elina järjestää myös kranssikursseja ryhmille! 

 

Ennen paluuta Tampereelle ehtii vielä piipahtaa Kangasalan Kädentaitajat ry taide- ja käsityökaupassa. Kädentaitajien puoti toimii Kangasalan Lepokodilla kesäisin. Lepokoti perustettiin alunperin 1910 täyshoitolaksi ja lomailupaikaksi.

 

Toki tämän kierroksen voi tehdä aivan hyvin myös vastapäivään. Huomioi, että osa toimijoista on avoinna vain kesäisin, sen vuoksi tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

Hauskaa puotirundia!

Helsingistä Lappeenrantaan
bottom of page