top of page

Omatoimirundi Turusta

Turusta päivän Puotirundille, matkalla suloisia puoteja, Baddingin synnyinseutua, Forssan historiallista kehräämöaluetta jne. (Ajomatka n. 250km)

Turku > Kaarina > Salo > Tammisaari > Somero > Raisio -> Turku

 

Ajellaan ensin Kaarinaan Tuorlan Majatalon puotiin, jossa on lähellä tuotettuja elintarvikkeita, käsityöläisten tuotteita, luonnonkosmetiikkaa ja lahjatavaroita sekä kahvila.

Jatketaan Saloon ja käydään Kahvila-puoti Muffiinassa, jossa voi nauttia reissukahvit itse leivottujen herkkujen kera ja ostaa mukaan mausteita, teetä, herkkuja jne. Muffiinan valikoimassa erityisruokavalio leivonnaisia, KETO/VHH ja lämmöllä leivottuja kotileivonnaisia. Salossa on myös Pieni Sisustuspuoti, josta löytyy piensisustusta, luonnonkosmetiikkaa, suomalaisten pienyrittäjien tuotteita. Kukkaviemiset sekä myös lahjatavaroita löydät Salon keskustasta Kukkakauppa Bella-Reginasta.

Sitten hurautetaan Somerolle, joka on tunnettu mm. Rauli Badding Somerjoesta ja täällä voikin esimerkiksi tutustua Somerjoen kioskiin. Somerolla on myös kiva sisustus- ja lahjatavarapuoti Pellavaenkeli Someron sydämessä. Täältä mukaan taidetta ja käsitöitä niin Somerolta kuin muualta Suomesta. Somerolla myös lammastilalla Urpolan tilapuoti, jossa voi nähdä lampaita ja ostaa mukaan villatuotteita, sisustustuotteita ja vaikkapa emännän tekemät istuinalustat.

Somerolta suuntaamme Forssaan ja jos tässä vaiheessa on jo nälkä, suosittelemme itse kokeilemaamme Ravintola Gustoa Forssan vanhassakaupugissa. Gustoa vastapäätä on jokanaisen unelma, Vorssa Inkin korvakorumyymälä, on näyttävää korua, bling blingiä – kaikkea kivaa. Kaikki uniikit korvakorut valmistetaan käsityönä, rakkaudella ja suurella intohimolla Forssassa. Pienen ajomatkan päässä historiallisella Forssan Kehräämöalueella entisen puuvillatehtaan tiloissa toimii Puhtoinen - sieltä löydät mm. luonnonkosmetiikkaa, ekologisia pesuaineita, sisustustuotteita, hamam-pyyhkeitä jne..

Forssasta ajelllaan Yläneelle,  jossa Ommel ja Ilo on hyvän mielen sisustusompelimo sekä lahjatavarapuoti Yläneen keskustassa, Puodista löytyy sisustuskankaita, verho- ja ompelutarvikkeita sekä käyttötarvikkeita kotiin ja keittiöön.

 

Yläneeltä ajellaan Riihikoskelle ja käydään Riihipuodista hakemassa kotiin luomumyllyltä luomujauhot. Riihipuodin valikoima on runsas, puodilta löytyy yli 40 erilaista luomuvijlatuotetta.

Riihikoskelta jatketaan Tarvasjoelle Antiikki Ajattomaan, jossa Artekin huonekaluja, Vintage Paint maalit, Oiva Toikan lasilintuja, Arabiaa, kotimaista lasia, sisustustuotteita. Uusia tuotteita Iittalalta, Finnmarilta ja Ib Laursenilta. Tarvasjoelta pyörähdetään vielä Raisioon Putiikki Vanhaan Vantoon, joka on elämyksellinen lifestyleputiikki Raisiossa, maaseudun rauhassa. Täältä löytyy uusien tuotteiden lisäksi vanhoja huonekaluja ja pienesineitä.

 

Sitten hurautamme takaisin kohti Turkua. Onko kiva reissu?

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

bottom of page