Omatoimiset Puotirundit


Puotirundeja on ihana tehdä omatoimisesti kaveriporukalla. Kootkaa ystävät kasaan ja lähtekää viettämään yhteistä aikaa puotirundaamalla. Kivaa ajanvietettä, hyviä löytöjä, yhteistä aikaa ja uusia ihania muistoja – niistä on puotirundit tehty!

Olemme tehneet teille muutamia valmiita puotirundiehdotuksia. Tutustu ja löydä uutta! Omatoimisilla puotirundeilla varmista aina etukäteen puotien ja paikkojen aukioloajat ja tee tarvittavat varaukset.

Omatoimirundi Turusta

Turusta parin päivän Puotirundille, kohteena mm. Hanko ja Teijon ruukkialue –

miltäs kuulostaa?

Turku > Kaarina > Salo > Teijo > Tammisaari > Hanko > Kirkkonummi > Otalampi > Somero > Turku

 

Ajellaan ensin Kaarinaan Tuorlan Majatalon puotiin, jossa on lähellä tuotettuja elintarvikkeita, käsityöläisten tuotteita, luonnonkosmetiikkaa ja lahjatavaroita sekä kahvila.

Jatketaan Saloon ja käydään Kahvila-puoti Muffiinassa, jossa voi nauttia reissukahvit itse leivottujen herkkujen kera ja ostaa mukaan mausteita, teetä, herkkuja jne. Salossa on myös Pieni Sisustuspuoti, josta löytyy piensisustusta, luonnonkosmetiikkaa, suomalaisten pienyrittäjien tuotteita.

 

Salosta hurautetaan Teijoon alpakkatuotteiden erikoisliikkeeseen Helmiveneeseen – aarteina alpakat, lahjat ja käsityöt. Teijon Masuuni on perustettu 1686 ja merellisessä ruukkimiljöössä toimii Helmiveneen lisäksi myös mm. galleria ja kahvila.

 

Jatketaan matkaa Tammisaareen, jossa monipuolisen lifestyle-puoti Popanan valikoimassa on runsaasti mm. valaisimia. Tammisaaressa suosittelemme tutustumaan Vanhaan Kaupunkiin, joka on yksi harvoista Suomessa missä voi kokea entisajan kaupunkirakenteen: matalat puutalot, kapeat kadut ja ahtaat kujat.

 

Tammisaaresta siirrytään merellisen pienkaupungin Hangon hurmaavaan tunnelmaan, käydään hyvän mielen ja olon Peace of Hyggessä, josta löytyy kestävää muotia ja kodinsisustusta. Kotilaituri HANKO Hangon kävelykadulla on nordic-henkinen sisustuskauppa, sieltä saa myös asiantuntevaa sisustus- ja tilasuunnittelua. Hangossa suositus majoitukseen: seitsemän huoneen suloinen aamiaismajoitus Hanko Villa Aurora B&B.

Hangosta jatketaan levänneinä kohti Kirkkonummea ja siellä vieraillaan Saporino Italianossa hakemassa kotiin italialaisia herkkuja ja ruokatarvikkeita.

Käydään seuraavaksi maalla Woodbekan Pajapuotissa Otalammella, josta löytyy lähiseutujen yrittäjien käsitöitä ja taidetta, hunajaa ja luonnonkosmetiikkaa sekä Woodbekan pajan omaa tuotantoa.

 

Sitten hurautetaan Somerolle, joka on tunnettu mm. Rauli Badding Somerjoesta ja täällä voikin esimerkiksi tutustua Somerjoen kioskiin. Somerolla on myös kiva sisustus- ja lahjatavarapuoti Pellavaenkeli Someron sydämessä. Täältä mukaan taidetta ja käsitöitä niin Somerolta kuin muualta Suomesta. Somerolla myös Urpolan tilapuoti, jossa voi nähdä lampaita ja ostaa mukaan villatuotteita, sisustustuotteita ja vaikkapa emännän tekemät istuinalustat.

 

Sitten hurautamme takaisin kohti Turkua. Onko kiva reissu?

 

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.