top of page

Omatoimirundi Turusta

Turusta päivän Puotirundille, matkalla suloisia puoteja, Baddingin synnyinseutua, paljon herkkutuotteita. 

Turku > Kaarina > Salo > Tammisaari > Inkoo > Somero > Yläne > Riihikosku > Tarvasjoki > Raisio -> Turku, n. 430 km

 

Ajellaan ensin Kaarinaan Tuorlan Majatalon puotiin, jossa on lähellä tuotettuja elintarvikkeita, käsityöläisten tuotteita, luonnonkosmetiikkaa ja lahjatavaroita sekä kahvila.

Jatketaan Saloon ja käydään Pieni Sisustuspuoti, josta löytyy piensisustusta, luonnonkosmetiikkaa, suomalaisten pienyrittäjien tuotteita. Kukkaviemiset sekä myös lahjatavaroita löydät Salon keskustasta Kukkakauppa Bella-Reginasta.

Salosta jatketaan Tammisaareen ja käydään lifestyle-liike  Popanassa Tammisaaren keskustassa. Popanasta löytyy värikkäitä ja personalilisia tuotteita kotiisi: valaisimia, mattoja, tapetteja, sisustustuotteita, irtoteetä, lankoja ja paljon muuta.

Sitten hurautetaan Inkooseen ja käydään tutustumassa Art Story Inkooseen, joka oimii 1800-luvulla rakennetusta pappilan entisessä kivinavetassa Inkoon keskustassa. Kaupassa myytävä keramiikka tehdään paikanpäällä, myynnissä myös muiden kotimaisten taiteilijoiden ja taidekäsityöläisten töitä,

Inkoossa  Kiurunpesä sijaitsee idyllisessä makasiinissa Inkoon joen rannassa ns. vanhassa Inkoossa. Puodilla on tarjolla pieteetillä valittuja sisustustuotteita, leluja, naisten- ja lastenvaatteita, koruja ja paperitavaraa sekä myös rakkaudella etsittyjä vanhoja tavaroita.

 

Inkoosta hurautetaan Somerolle, joka on tunnettu mm. Rauli Badding Somerjoesta ja täällä voikin esimerkiksi tutustua Somerjoen kioskiin. Somerolla on myös kiva sisustus- ja lahjatavarapuoti Pellavaenkeli Someron sydämessä. Täältä mukaan taidetta ja käsitöitä ja paljon muita mielenkiintoisia tuotteita niin Somerolta kuin muualta Suomesta.

Somerolta ajelllaan Yläneelle,  jossa Ommel ja Ilo on hyvän mielen sisustusompelimo sekä lahjatavarapuoti Yläneen keskustassa, Puodista löytyy sisustuskankaita, verho- ja ompelutarvikkeita sekä käyttötarvikkeita kotiin ja keittiöön.

 

Yläneeltä ajellaan Riihikoskelle ja käydään Riihipuodista hakemassa kotiin luomumyllyltä luomujauhot. Riihipuodin valikoima on runsas, puodilta löytyy yli 40 erilaista luomuvijlatuotetta.

Riihikoskelta jatketaan Tarvasjoelle Antiikki Ajattomaan, jossa Artekin huonekaluja, Vintage Paint maalit, Oiva Toikan lasilintuja, Arabiaa, kotimaista lasia, sisustustuotteita. Uusia tuotteita Iittalalta, Finnmarilta ja Ib Laursenilta. Tarvasjoelta pyörähdetään vielä Raisioon Putiikki Vanhaan Vantoon, joka on elämyksellinen lifestyleputiikki Raisiossa, maaseudun rauhassa. Täältä löytyy uusien tuotteiden lisäksi vanhoja huonekaluja ja pienesineitä.

 

Sitten hurautamme takaisin kohti Turkua. Onko kiva reissu?

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

bottom of page