top of page

Omatoimirundi julkisilla Turkuun ja Naantaliin 

Turku ja Naantali – kiinnostaako tämä seutu? Tämän rundin voi toteuttaa julkisilla tai omalla autolla.

Turku > Naantali

 

Ota ensin suunnaksi Turku, sinne pääsee hyvinkin monesta paikkaa julkisella, joko junalla tai bussilla. Tällä reissulla yöpyisin vähintään yhden yön Turussa ja yhden yön Naantalissa.

Turusta Naantaliin kulkee FÖLI-bussit (eli Turun kaupungin ja lähialueen bussiliikennettä kutsutaan FÖLI-nimellä – söpöä, eikö?), joten hyppää omalta paikkakunnaltasi junaan tai bussiin ja ota ensin suunnaksi Turku ja sitten sieltä Naantali. Hyvä sivusto löytää yhteyksiä junalla ja bussilla on www.perille.fi

Turussa on varsinainen kavalkaadi ihania paikkoja: jos aloitat rautatieasemalta, lähinnä on Mimi Collection Pellavakauppa, jossa asut luonnonkuituja, kuten pellavaa, puuvillaa ja villaa. Mimissä suositaan paikallisten käsityöläisten tuotteita, heillä on myös oma Mimi Collection -mallisto.

 

Jatketaan nurkan takana Hansakorttelissa olevaan Lahjatavaraliike Rusettiin – legendaariseen lahjatavarakauppaan, Rusetti on Turun ensimmäisiä lahjatavaraliikkeitä jo 40 vuoden takaa. Rusetti on värikkäiden ja persoonallisten lahjatavaroiden ja korttien maailma,

Lyhyen matkan päässä on ihana vaatekauppa, Niinmun design, jossa Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja naisten ajattomia vaatteita. Vastuullista muotia Turun saaristosta. Toinen Niinmun design löytyy kesäaikaan Korppoosta, jos poikkeat myös superkauniissa saaristossamme.

Sylvi Salonen Oy on turkulainen, käsityö-, sisustus- ja lahjatavaraliike, monipuolisia käsityötuotteita, kannattaa käydä!

Kakolanmäen entisellä vankila-alueella Kakolan myymälä on pääasiassa vankien ja lähituottajien valmistamien tuotteiden myymälä. Kaikki liittyvät jollain lailla Kakolaan tai vankilamaailmaan. Perinteisten vankilatuotteiden lisäksi valikoimaa on päivitetty yhteistyössä vankiloiden kanssa. Vankituotteiden saatavuus on kausiluoteista ja sanonta "kiireen tuolta puolen" pitää tässä kohtaa paikkansa.

Turku lienee yksi Suomen parhaista ravintolakaupungeista, valinnanvaraa riittää iltaruokailun valinnassa:

Gastropub Aune, aasialainen Ravintola Maneerat, georgialainen Ravintola Rioni Turku tai rennon ilmapiirin Ravintola Kaskis

Yöpymiseen suositamme Tapulitalo Oy hostellia Turun runsaan hotellitarjonnan lisäksi. Kiss my Turku auttaa varmasti majoituksenkin valinnassa.

Seuraavana päivänä hyppää FÖLI-bussin kyytiin Naantaliin, jossa on ihania, hyvin erilaisia puoteja tutkittavaksi. FÖLI-bussin aikataulut löydät täältä.

Varsinkin kesäaikaan Naantalissa on paljon tutkittavaa ja ihania kahviloita ja ravintoloita, missä nauttia hyvistä tarjottavista ja kesätunnelmasta. Osa Naantailin puodeista on avoinna kesän ulkopuolellakin, jos haluat piipahtaa kauniissa kaupungissa hieman hiljaisempaan aikaan. Muutamia tipsejä:

Mimi Collection Pellavakaupan kesäputiikki Naantalissa Mannerheiminkatu 11:ssa tarjoaa ihania luonnonkuituisia vaatteita.

 

Tarja Ritari Design suunnittelee ja valmistaa sisustustuotteita, jotka henkivät yksinkertaista ja selkeää, hieman maalaisromanttista tunnelmaa. Sisustuskauppa sekä työhuone sijaitsee ihastuttavasssa Naantalin vanhassa kaupungissa.

 

Pikku-Pariisi second hand on jo yli 30 vuotta Naantalissa toiminut laatuvaatteiden second hand putiikki.

 

LUONKOS Lifestyle Putiikki Naantalissa on pieni, kaunis puoti puutalossa täynnä innovatiivista luonnonkosmetiikkaa luonnon omista raaka-aineista, myös paljon muiden pientuottajien tuotteita.

Sisustus Mandarina on ihana sisustusliike Naantalissa, sisustustuotteiden lisäksi saat täältä Tanjalta apua sisustussuunnittelussa.  Puodin puolella mm. persoonallisia sisustustyynyjä, lampunvarjostimia sekä sisustustekstiilejä. Ompelimosta mittatilaustyönä sisustustekstiilejä.

Naantaliin suunnatessa ei kannata unohtaa käsityöliike Nukkeria - avoinna ympäri vuoden aivan keskustan ytimessä.

Ihania lankoja, upeita valmiita käsitöitä, kauniita kortteja ja paljon, paljon muuta.

Naantalissa suosittelemme majoittumista Hotel Palossa – kaunis, vanha rakennus, hyvä palvelu ja erinomainen aamiainen.

Lisää Naantali-vinkkejä löytyy Visit Naantalista.

 

Olisiko tämä kiva retki?

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

bottom of page