top of page

Omatoimirundi Helsingistä pohjoiseen ja itään

Helsingistä päivän tai kahden rundille – maaseutua, sisustusta, vaatteita ja tunnelmaa!

 

Helsingin Tapanila > Tuusulan Hyrylä > Kerava > Tuusula > Kellokoski > Mäntsälän Ohkola > Sipoo > Vantaan maaseutu

Kokonaismatka 139 km

 

Ensimmäiseksi matkaamme Koillis-Helsinkiin Tapanilaan, jossa Petite et Cherie hurmaa taidegallerialla ja putiikilla. Tämä tunnelmallinen kivijalkaliike vanhassa puutalossa Tapanilan aseman vieressä panostaa vastuullisesti valmistettuihin ihanuuksiin. Täältä löydät sisustusta, muotia, kosmetiikkaa ja herkkuja taiteen lisäksi.

 

Matka jatkuu Tuusulan Hyrylään, jossa Onnion Storesta voit tehdä ihania löytöjä second hand -puodista. Tässä tunnelmallisessa lifestyle-liikkeessä on kierrätettyjä ja tuunattuja huonekaluja, second hand vaatteita naisille ja miehille sekä tarkoin valittuja muita pientuotteita.

 

Hyrylästä on lyhyt matka Keravalle Korento Shoppiin. Päivi toivottaa sinut tervetulleeksi pieneen, hyvän mielen puotiin tunnelmallisessa kivitalossa. Puodissa on mm. sisustusjuttuja, kynttilöitä, paperitavaraa, ekologisia saippuoita, kalkkimaaleja sekä eettisiä ja ekologisia neulelankoja. Päivi on myös taitava verhoilija, joten täältä saat tilaustyönä tarvittaessa apua esim. huonekalujen kunnostamiseen.

 

Seuraava kohde onkin tunnetun Tuusulan Rantatien varrella. Samalla reissulla voit tutustua Rantatien taiteilijakoteihin, kuten Pekka Halosen Halosenniemeen ja Aino ja Jean Sibeliuksen kotiin, Ainolaan. Rantatien varressa on myös upea Memories Marin Putiikki, joka toimii vanhassa navetassa. Täältä löydät ihania tavaroita kotiin ja lahjaksi: kynttilöitä, lautasliinoja, astioita, tyynynpäällisiä, saippuoita, pyykkietikkaa jne. Tämä tunnelmallinen putiikki on elämys!

 

Tuusulan Rantatieltä jatketaan toiseen historialliseen paikkaan, Kellokosken ruukille. Ruukin ilmettä leimaa rouheus, kauniisti kuluneet tiiliseinät ja omalaatuinen tunnelma. Ruukin urbaani kauneus säväyttää kulkijaa. Täältä löytyy myös Ruosteinen kuu, jossa Taina myy omaa asuste- ja vaatemallistoa, persoonallista sellaista. Pellavakankaat värjätään itse, vaatteissa käytetään myös pitsiä ja kierrätyskankaita. Muidenkin tekijöiden käsityönä tehtyjä vaatteita löytyy valikoimasta. Kannattaa käydä!

 

Täältä edetään Mäntsälän Ohkolan kylään ja sieltä löytyy nimensä mukaisesti pieni puoti, Pieni Navettapuoti. Täältä löytyy wanhaa ja uutta sisustukseen, kotimaisia ja ulkomaisia astioita, valaisimia, diy-kynttillänpidikkeitä ja -jalkoja, pienhuonekaluja jne.

 

Täältä lähdetäänkin kohti Sipoon maaseutua, eläimellistä menoa ja Kananlentoa. Siellä on hauska eläinaiheisia tuotteita myyvä putiikki. Tästä vanhaan talliin rakennetusta putiikista löydät eläinaiheisia keittiöpyyhkeitä ja astioita, aidon eläimen näköisiä laadukkaita pehmoeläimiä. Kaiken lisäksi tilalla on mahdollista moikata aaseja, kanoja ja pupuja. Silloin tällöin tilalla myös Pop up kahvila.

 

Palatessa käydään Vantaalla Arkisto Second Handissa, putiikissa idyllisessä vanhassa talossa Vantaan maaseudulla. Täältä löydät laadukkaita, käytettyjä naisten vaatteita ja asusteita sekä luonnonkosmetiikkasarja ZEOn tuotteita.

 

Tarkasta etukäteen tämänkin retken toimijoiden aukioloajat heidän omilta sivuiltaan.

Hauskaa rundia!

helsingistä
bottom of page