top of page

Omatoimirundi Helsingistä Päijät-Hämeeseen ja Kanta-Hämeeseen.

Helsingistä Päijät Hämeen ja Kanta-Hämeen puoteihin! Suosittelemme tähän puotirundiin vähintään yhden yön reissua. Miltäs kuulostaa? 

Helsinki  > Lahti > Vääksy > Hämeenlinna -> Helsinki, 380 km.

 

Helsingistä matkataan Lahteen, jossa matkustajasatamassa Sataman käsityökauppa Ulpukka tarjoilee laadukkaita suomalaisia käsityötuotteita vuonna 1869 valmistuneessa asemarakennuksessa. Satamassa on kivoja ravintoloita ja kahviloita, joissa piipahtaa..Lahden matkakeskuksen lähellä Huhtadesign-puoti on viehättävä paikalliseen designiin ja käsityötuotteisiin erikoistunut putiikki sekä yrityksen laukkuverstas ja tehtaanmyymälä. Lahdessa on myös omaperäinen Puine, josta saa paikanpäällä koivuvanerista suunniteltuja tuotteita. Lahdesta voi käydä päiväretkellä lifestylepuodissa ja kahvilassa Ihana Dessinerissä Villlähteellä sekä Uusikylässä Retrosiskossa, jossa upea valikoima retrotuotteita. 

 

Yövy joko Lahdessa tai jatka Vääksyyn, siellä on söpö Ranskalainen kyläkauppa ylväänä vaaleanpunaisessa kivitalossa. Ranskalaisessa kyläkaupassa on kahdessa kerroksessa ihasteltavaa ja voit myös kahvitella tai ruokailla ostosten lisäksi. Vääksyssä on kiva yöpyä Apteekinmajoitus Vääksyssä.

Vääksystä jatketaan Hämeenlinnaan, jossa käsityötalo Willa Vaski on Vanajaveden seudun kisällit ry:n ylläpitämä talo. Talossa on putiikki, Galleria Willa ja PopUp kahvila Vaski.  Samassa rakennuksessa Willa Vasken kanssa (yläkerrassa) sijaitsee rentouttavia ja hemmottelevia hoitoelämyksiä tarjoava Sirpukka, jossa kannattaa käydä hakemassa hyvää oloa hieronnan tai hemmotteluhoidon muodossa. Samalla voit hankkia ihonhoitotuotteita, heillä myynnissä kotimaista luonnonkosmetiikkaa Purodorelta ja Frantsilalta . 

Käy tutustumassa nähtävyyksiinkin, kuten Hämeen Linnaan. Tunnelmallinen Ravintola Piparkakkutalo ravitsee kulkijan kauniissa, vanhassa rakennuksessa.

Hämeenlinnasta ajellaan takaisin Helsinkiin Lopen kautta ja käydään matkalla tutustumassa vanhaan navettarakennukseen saneeratussa Savi-Heinä puodissaTämä puoti on paratiisi askartelun, keramiikan ja kästöiden ystäville.

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta. 

Helsingistä julkisilla 2
bottom of page