top of page

Omatoimirundi Kouvolasta

Puotirundille Kouvolasta! Yhden yön yli reissu – miltäs tämä kuulostaa?

Kouvola > Koria > Iitti > Lahti> Vääksy > Sysmä > Pertunmaa > Mäntyharju > Kouvola 

300 km

 

Tästä vinkit muutaman päivän omatoimiselle puotirundille Kouvolasta!

Puotirundi alkaa vierailulla Puotimaalla tilalla Korialla, jossa on ihana maalaispuoti luomutilalla.  Konttipuodissa myynnissä tilan omia luomujauhotuotteita sekä luomuelintarvikkeita. Seuraava pysähdys on Iitin Maatilatorilla, kotimaisten herkkujen navetassa. Tämä perinteikäs kohde tarjoaa yli sadan lähi- ja pientuottajan valikoiman. Vanhaan navettaan alun perin vuonna 1992 perustetussa puodissa pääset nauttimaan vanhanajan maalaistunnelmasta ja viihtyisän kahvion lähileipureiden herkuista. 

 

Iitistä matka jatkuukin sitten hyvin erilaiseen kohteeseen, Lahden Uusikylästä löytyy Retrosisko. Retrosisko on oikea paikka värejä rakastavalle: Retrosisko-putiikki myy värikkäitä, vanhoja ja hyväkuntoisia 60- ja 70-luvun astioita, vaatteita, tekstiilejä ja pientavaraa. Vain vartin ajomatkan päässä kohti Lahtea Villähteellä toimii lifestyle-puoti Ihana Dessiner vanhassa bussitehtaassa. Puodissa on kauniiat kotimaisia ja eurooppalaisia vaatteita naisille ja lapsille, asusteita, koruja paperi- ja sisutustuotteita sekä. n.20 kotimaisen pienyrittäjän tuotteita.

Lahden matkakeskuksen lähettyvillä Huhtadesign-puoti on laukkuverstas, josta putkahtelee kauniita laukku-uutuuksia säännöllisesti puodinpuolelle. Laukkujen lisäksi puodilta löytyy printtituotteita, korvakoruja, avaintarvikkeita ja sisustustuotteita. Puine.fi valmistaa kaikkea kaunista kotimaisesta koivuvanerista sisustukseen – oman verstaan yhteydessä on myös pieni kivijalkakauppa. Lahden matkustajasatamassa on kiva piipahtaa kahvilla tai syömässä ja samalla tutustua Sataman käsityökauppa Ulpukkaan, joka toimii Vesijärven vanhaa kunnioittaen peruskorjatulla 150-vuotiaalla asemalla. Ulpukka tarjoaa mukavan valikoiman laadukkaita ja yksilöllisiä kädentaitotuotteita useilta kotimaisilta valmistajilta.

Jatketaan Vääksyyn. Vääksy on kaunis kohde ympäri vuoden ja Vanha Vääksy koettava omin silmin. Siellä vaaleanpunaisessa upeassa rakennuksessa toimii Ranskalainen kyläkauppa - pieni pala Ranskaa keskellä tunnelmallista Vanhaa Vääksyä. Myynnissä vaatteita, kenkiä, koruja sekä sisustustuotteita, tiloissa on myös Ranskan vuoristotyylinen kahvila-ravintola.

Vääksystä jatketaan matkaa pitkin yhtä Suomen kauneimmista teistä – Päijänteen maisemareittiä kohti Sysmää. Voit ihailla Pulkkilanharjulla Päijännettä tie

n molemmin puolin. Sysmässä riittääkin puoteja ja nähtävää. Käydään ensin Kenkä-Markkalassa, jossa laaja valikoima laadukkaita kenkiä, laukkuja ja kaikenlaista niihin liittyvää, sisustustyynyjä, torkkupeittoja, mattoja, tauluja, piensisustusta ja huonetuoksuja. Samassa tilassa on myös Lemmikki-Markkala, josta saat ihanat ja laadukkaat viemiset karvakavereille.

Välillä on hyvä haukata jotain hyvää ja siihen Kahvila Lintan Kammari on juuri oikea paikka. Lintan Kammari on tunnelmallinen kahvila ja sisustuspuoti 100 vuotta vanhassa Meijerin työntekijöiden asuinrakennuksessa. Herkut kahvilassa on kotileivonnaisia ja vastaleivottua tarjottavaa on joka päivä. Camping Sysmässä voi yöpyä uusissa, tyylikkäissä mökeissä sekä tutustua käsityöpuotiin, jossa paikallisia käsitöitä, elintarvikkeita, koriste- ja lahjaesineitä.

Seuraavana päivänä ajellaan kohti Pertunmaata ja vieraillaan Käsityöpuoti Talvikissa, joka on Pertunmaan Käsityöläiset ry jäsenten käsityöväen tuotteiden myyntipiste. Myynnissä on valmiiden käsitöiden lisäksi kattava valikoima erilaisia lankoja, käsityö- ja ompelutarvikkeita ja lahjatavaroita.

Pertunmaalta jatketaan Mäntyharjulle ja siellä vieraillaan Tarjan MuotiPuodissa, joka on 20 vuoden aikana tullut jo tutuksi monelle, jotka etsivät vähän persoonallisempaa päällepantavaa. Puoti Suerte on monipuolinen puoti keskustassa, tuotteita kaikkiaan 100 pienyrittäjältä, pääasiassa kotimaista. Kesäaikaan kannattaa piipahtaa vohvelikahvilla Makasiinin Puoti & Kahvilassa, jossa voit terassilta ihailla sekä järvimaisemaa että junaliikennettä.

 

Mäntyharjusta palaillaan takaisin Kouvolaan, siellä kannattaa vielä piipahtaa Lahjapuoti Metsärinteellä. Täältä löydät omana tuotantona mm. hiusturbaaneja, meikkipussukoita, laudeliinoja muiden kotimaisten. ekologisten tuotteiden lisäksi.

 

Miltäs kuulostaa tämä retki?

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

bottom of page