top of page

Omatoimirundi Kouvolasta

Puotirundille Kouvolasta! Yhden yön yli reissu – miltäs tämä kuulostaa?

Kouvola > Lahti> Vääksy > Sysmä > Pertunmaa > Heinola > Kouvola 

 

Tästä vinkit muutaman päivän omatoimiselle puotirundille Kouvolasta!

Ajellaan kohti ensimmäistä etappia Retrosiskoa lähellä Lahtea. Retrosisko on oikea paikka värejä rakastavalle: Retrosisko-putiikki myy värikkäitä, vanhoja ja hyväkuntoisia 60- ja 70-luvun astioita, vaatteita, tekstiilejä ja pientavaraa. Lahdessa kannattaa käydä Kukkakauppa Neilikassa, joka on elämyksellinen esteetikon unelmapaikka. Rouhea ja inspiroiva miljöö täynnä kauniita kukkia, viherkasveja ja sisustustuotteita.

Puine.fi valmistaa kaikkea kaunista kotimaisesta koivuvanerista sisustukseen – oman verstaan yhteydessä on myös pieni kivijalkakauppa. Lahden matkustajasatamassa on kiva piipahtaa kahvilla tai syömässä ja samalla tutustua Sataman käsityökauppa Ulpukkaan, joka toimii Vesijärven vanhaa kunnioittaen peruskorjatulla 150-vuotiaalla asemalla. Ulpukka tarjoaa mukavan valikoiman laadukkaita ja yksilöllisiä kädentaitotuotteita useilta kotimaisilta valmistajilta.

Jatketaan Vääksyyn. Vääksy on kaunis kohde ympäri vuoden ja Vanha Vääksy koettava omin silmin. Siellä vaaleanpunaisessa upeassa rakennuksessa toimii Ranskalainen kyläkauppa - pieni pala Ranskaa keskellä tunnelmallista Vanhaa Vääksyä. Myynnissä vaatteita, kenkiä, koruja sekä sisustustuotteita, tiloissa on myös Ranskan vuoristotyylinen kahvila-ravintola.

Vääksystä jatketaan matkaa pitkin yhtä Suomen kauneimmista teistä – Päijänteen maisemareittiä kohti Sysmää. Voit ihailla Pulkkilanharjulla Päijännettä tien molemmin puolin. Sysmässä riittääkin puoteja ja nähtävää. Käydään ensin Sysmän Kässä- ja koristekaupassa, joka on paikallisten käsityöläisten ja yrittäjien yhdessä pitämä kauppa. Täällä myydään vain paikallisia, monipuolisesti käsityönä tehtyjä tuotteita. Lähettyvillä on Kenkä-Markkala, jossa laaja valikoima laadukkaita kenkiä, laukkuja ja kaikenlaista niihin liittyvää, sisustustyynyjä, torkkupeittoja, mattoja, tauluja, piensisustusta ja huonetuoksuja. Samassa tilassa on myös Lemmikki-Markkala, josta saat ihanat ja laadukkaat viemiset karvakavereille.

Välillä on hyvä haukata jotain hyvää ja siihen Kahvila Lintan Kammari on juuri oikea paikka. Lintan Kammari on tunnelmallinen kahvila ja sisustuspuoti 100 vuotta vanhassa Meijerin työntekijöiden asuinrakennuksessa. Herkut kahvilassa on kotileivonnaisia ja vastaleivottua tarjottavaa on joka päivä. Camping Sysmässä voi yöpyä uusissa, tyylikkäissä mökeissä sekä tutustua käsityöpuotiin, jossa paikallisia käsitöitä, elintarvikkeita, koriste- ja lahjaesineitä.

Seuraavana päivänä ajellaan kohti Pertunmaata ja vieraillaan Käsityöpuoti Talvikissa, joka on Pertunmaan Käsityöläiset ry jäsenten käsityöväen tuotteiden myyntipiste. Myynnissä on valmiiden käsitöiden lisäksi kattava valikoima erilaisia lankoja, käsityö- ja ompelutarvikkeita ja lahjatavaroita.

Pertunmaalta suunnataan Heinolaan ja vieraillaan Elsan Ekopajassa. Ekopajalla valmistetaan käsin kaunista palasaippuaa, palashampoota ja siivoustuotteita. Saippuatehtaassa käytössä on lähiraaka-aineet, täällä voi tutustua pieneen, mutta valloittavaan puotiin.

Sitten palaillaan takaisin Kouvolaan, miltäs kuulostaa?

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

bottom of page