top of page

Omatoimirundi Helsingistä Lappeenrantaan

Kahden yön Puotirundireissu Helsingistä mm. Porvoon, Loviisan ja Strömforsin ruukin kautta Lappeenrantaan. Miltäs kuulostaa?

Helsinki > Porvoo > Loviisa > Strömforsin ruukki > Haminan maaseutu > Lappeenranta > Helsinki

Kolmen vartin ajomatkan päässä pääkaupungista Porvoossa on paljon nähtävää, erityisesti vanhassa kaupungissa. Värikkäät puutalot, kapeat mukulakivikadut, runsas kahvila- ja ravintolatarjonta ja yksilölliset ostospaikat, kuten Sasu's Playhouse  tekee Porvoosta viehättävän vierailukohteen.

 

Porvoosta reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Loviisan läheisyydessä on Suomen pienin kauppamuseo ja lifestylemyymälä Villi Kanala. Lyhyen ajomatkan jälkeen saavutaan Eija´s Gardeniin, elämyspuutarhaan myymälöineen. Puutarhassa riittää nähtävää ja koettavaa koko perheelle, luonnollisesti Eijalla voit vierailla kesäsesongin aikaan.

 

Muutaman kilometrin päässä historian pyörteisiin pääsee Strömforsin ruukilla, joka on yksi maamme parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista, ja sen juuret ulottuvat 1600-luvulle. Puutalot, pajat, käsityöläiset työssään vievät matkailijan paitsi hurmaavaan miljööseen, myös aikamatkalle. Täällä on kivoja majoituspaikkoja, kahviloita ja ravintoloita. Ostoksille pääsee mm. A'la Tallin puotiin, jossa myynnissä mm. käsityöläisten tuotteita ja vintagea. Jää yöksi ruukille ja jatka matkaa levänneenä seuraavana päivänä.

Strömforsin ruukilta matka jatkuu Haminan maaseudulle Kitulan kylään, jossa Galleria Luoman tiloissa toimii myös Luoma designin puoti.. Puodista löydät laajan valikoiman LUOMA designin tuotteita, kangaskasseista ja laukuista kodinsisustukseen.  Saman katon alla ateljee-galleria, puoti ja kesäkahvio.

 

Seuraavaksi kaarramme Lappeenrannan suuntaan Pulsan asemalle, jossa on tehty hieno lukuisten vanhojen rautatierakennusten pelastustyö ja nykyään näissä tiloissa toimii kaksi puotia, Pulsan aseman sisustusmyymälä ja Sisustus Terva ja Höyhen, ihastuttava kahvila ja useassa rakennuksessa persoonallista majoitusta. Täällä nukahdat viimeisen päälle kauniisti sisustetuissa huoneissa, majoitus on käytössä keväästä syksyyn.

 

Kolmantena päivänä ennen kotiinpaluuta ehdit vielä tutustua Lappeenrannan linnoitukseen, joka on alun perin ruotsalainen linnoitusjärjestelmä. Linnoituksella on paljon vanhoja rakennuksia ja yhdessä niistä mm. Majurskan talon puodit – Galleria Kääntöpoiju, täällä on neljä huoneellista uniikkeja tuotteita, mm. omaa pellavamallistoa. Lappeenrannassa kannattaa vierailla myös satamassa. Karoliina Kynttilästä saat kotiin paikanpäällä valmistetut kynttilät useissa malleissa ja väreissä. Karoliina Kynttilä toimii entisessä navetassa, samoin aivan hurmaava sisustusliike Willitikki. Willitikissä kannattaa ehdottomasti poiketa.

 

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

Hauskaa puotirundia!

helsingistä
bottom of page