top of page

Omatoimirundi Lahdesta

Lahdesta parin päivän puotirundille!

Lahti > Loppi > Porras > Urjala > Valkeakoski > Kangasala > Pälkäne > Luopioinen > Padasjoki > Vääksy > Lahti  390 km

 

Ajellaan Lahdesta ensin vanhaan navettarakennukseen saneerattuun Savi-Heinä Puotiin, jossa on monipuolinen valikoima askartelu- ja käsityötarvikkeita, oman pajan uniikkikeramiikkaa, kortteja, kynttilöitä ja kausikoristeita.

Jatketaan Portaan kylään, johon Jaana on perustanut Patinaputiikin. Patinaputiikki on kotoinen, vähän erilainen vanhan tavaran kauppa.

Matka jatkuu Urjalaan, Rotina Shopiin, josta löytyy monipuolinen pikkuputiikki herkkuine sekä naisten että lastenvaatteineen.

Urjalasta mennään kohti Valkeakoskea ja siellä tutustutaan Bohem Lifestyleen, jossa on kotimaisten valmistajien sisustus- ja lahjatavaratuotteita sekä ekologisia kosmetiikka- ja kodinpuhdistustuotteita. 

Valkeakoskelta ajellaan kohti Kangasalaa ja Kangasalan kädentaitajien puotia. Kädentaitajien puoti sijaitsee historiallisella Lepokodilla, jossa tuotteita kaikenkaikkiaan noin 30 käsityöläiseltä.

Pälkäneellä pääsee tutustumaan Kranssit.fi kranssitarvikkeiden ja kranssien erikoisliikkeeseen, täältä saat hyvät vinkit kranssien tekoon ja aika ajoin järjestetään myös kranssikursseja. Pälkäneellä toimii myös Spirraali - Rakkaudesta Rautalankaan! Spirraalin tunnelmallisesta Puttiikista löydät rautalangasta käsityönä väännetyt hyvän mielen lahajatavarat, kauniit kortit, kikkuraiset kranssit ja persoonalliset sisustustekstit kotiasi kaunistammaan!

 

Lähettyvillä on monipuolinen matkailutila Suttisen Tila, jossa pääsee herkuttelemaan kahvilassa, ostoksille ähiruokapuodissa ja käsityöpuodissa, herkkuja saa myös jäätelökioskista. Tilalla on myös keppihevosrata ja lastenleikkipaikka.

Seuraavana päästään Luopioisiin, jossa kauniissa pihapiirissä kaksi ihanaa puotia, Hilma & Olga sekä KulmaHuone.

Hilman ja Olgan valikoimiin kuuluu kotimaista käsityötä "vauvasta vaariin", käsityötarvikkeita ja lankaa. Puutarhan toisella puolella käsityömyymälä KulmaHuone on paikallisten kädentaitajien aarreaitta.

Luopioisista siirrytään Padasjoen maaseudulle, Keinuhongan tilalle. Tilan tilamyymälässä pihvikarjanlihaa, sekä muita lähiruoka ja pienpanimotuotteita. Tilalla myös Suvimarja Lifestyle-puoti, josta löydät sisustamista, vaatteita ja asusteita sekä tarkoin valikoituja herkkuja.  Suvimarjassa on kahvila ja kesäravintola, jossa voit virkistäytyä ostosten lomassa.

Ennen Lahteen palaamista käydään vielä Vääksyssä Ranskalaisessa kyläkaupassa, täällä voit herkutella kyläkaupan kahvilassa ja shoppailla ranskalaista muotia tai sisustustarvikkeita.

Kuulostaisiko kivalta? Hauskaa puotirundia!

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

bottom of page