top of page

Omatoimirundi Lahdesta

Lahdesta parin päivän puotirundille!

Lahti > Tervakoski > Loppi > Forssa > Jokioinen > Nuutajärvi > Valkeakoski > Hämeenlinna > Lahti

 

Ajellaan Lahdesta ensin Tervakosken Coconutiin, Terhin mahtavaan käsityömyymälään, jossa paljon lankoja, ompelu- ja muita käsityötarvikkeita sekä askartelutarvikkeita. Kesäaikaan Tervakoskella toimii suosittu Puuhamaa, jossa voi poiketa lasten kanssa. Sieltä matka jatkuu vanhaan navettarakennukseen saneerattuun Savi-Heinä Puotiin, jossa on monipuolinen valikoima askartelu- ja käsityötarvikkeita, oman pajan uniikkikeramiikkaa, kortteja, kynttilöitä ja kausikoristeita.

Lopella on myös viehättävä taukopaikka Koskicafe Mylly kesäisin, kahvilan lisäksi myynnissä herkkuja.

Jatketaan Portaan kylään, johon Jaana on perustanut Patinaputiikin. Patinaputiikki on kotoinen, vähän erilainen vanhan tavaran kauppa idyllisessä Portaan kylässä.

 

Sieltä suunnataan Forssaan ja siellä onkin hurmaava korutaivas, Vorssa Ink . Se sijaitsee Forssan Keskuskadulla, alueella, joka on Forssan parhaiten säilyneitä vanhoja katunäkymiä. Katalla on täällä puoti täynnä mielettömiä korviksia, näyttäviä, värikkäitä. Kadun toisella puolella italialainen Ravintola Gusto tarjoaa moderneja Napolilaisia ruokia ja klassisia suosikkeja – loistavat arrancinit!

Suosittelemme majoitusta pikkuisen Forssasta eteenpäin Jokioisissa, Hunajakodossa. Hunajakoto tarjoaa persoonalliset ja kodikkaat puitteet majoittumiseen vuonna 1920 siirappitehtaan johtajalle rakennetussa talossa.

Kakkospäivänä jatketaan kohti Valkeakoskea ja siellä tutustutaan Bohem Lifestyleen, jossa on kotimaisten valmistajien sisustus- ja lahjatavaratuotteita sekä ekologisia kosmetiikka- ja kodinpuhdistustuotteita. Jos olet televisiosarja Kontio & Parmas -fani, piipahda kahvilla kuulien kyttien kahvilassa, Mokkapirtissä, joka on avoinna kesäaikaan.

Sitten suunnataan Hämeenlinnaan, siellä kiva kahvittelukohde on maalaismaisemassa Hämeen Härkätien varrella sijaitseva Tiirinkoski. Hämeenlinnassa Willa Vaski käsityötalossa todella laaja valikoima laadukkaita käsityöläisten tuotteita. .Täällä myös pop-up kahvila. Hämeenlinnassa voi tutustua keskiaikaiseen Hämeen Linnaan kävellen. 

Hämeenlinnasta palaillaan takaisin Lahteen.

Kuulostaisiko kivalta? Hauskaa puotirundia!

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

bottom of page