top of page

Omatoimirundi Mikkelistä

Mikkelistä parin yön puotirundille – miltä kuulostaa?

Mikkeli > Hankasalmi > Pieksämäki > Liperi > Joensuu > Enonkoski > Savonlinna > Sulkava > Puumala > Anttola > Mikkeli

Ajellaan ensin pohjoisen suuntaan Hankasalmelle ja piipahdetaan Hankasalmen asemalle Aseman Kirppari & Putiikkiin. Täällä on kiva kokonaisuus – kirppari, putiikki ja kahvila! Kannattaa poiketa! Sitten seuraavana Pieksämäki ja siellä vaatetaivas,  Aritean Myymälä. Ihana ja värikäs naistenvaatemyymälä, jossa paljon elämää piristäviä vaatteita.

Pieksämäeltä matka jatkuu kohti Joensuuta, matkalla poiketaan Liperissä Käsityöyhdistys Lippi ryssä, jossa liperiläisiä käsitöitä rakkaudella ja sydämellä tehty sinulle, rakkaalle, ystävälle, tuttavalle, naapurille ja kaikille muille tärkeille ihmisille.

 

Suosittelemme Joensuussa yöpymään Lietsu Boutique Aparthotel – Huoneistohotelli Lietsussa, joka on tunnettu hyvästä palvelustaan ja omintakeisista huoneistaan. Käy kaupunkiin tullessa tai Lietsun karjalaisen aamiaisen jälkeen Taitokorttelissa vanhojen rakennusten syleilyssä ja samalla yhdessä Suomen kauneimmista sisustuskaupoista, hurmaavan huolettomassa Sarustiikkassa

Joensuusta ajellaan Enonkoskelle ja matkalla voi piipahtaa vaikkapa Koloveden kansallispuiston Nahkiaispolulla patikoimassa. Enonkosken pienessä maalaiskylässä on hurmaava Maitolaituri Kahvila & Puoti, täältä voi ostaa esimerkiksi paikallisen panimon olutta matkaan muiden mielenkiintoisten tuotteiden lisäksi. Täällä myös leivotaan kahvilan tarjottavat paikanpäällä.

Enonkoskelta huristellaan Savonlinnaan ja vieraillaan Jaanan pukeutumistaivaassa, Muotitalo Puki on täynnä muodikkaita, persoonallisia vaatteita, joiden valinnassa henkilökunta auttaa asiantuntevasti. Savonlinnassa on myös toinen ihana puoti, Studio Milja Muhonen lähellä satamaa. Täältä löydät ajattomat ja tyylikkäät Miljan oman malliston vaatteet ja asusteet. Savonlinnaa ei kannata ohittaa ilman, että käyt lörtsyllä torilla tai kaupungin satamasta lähtevällä höyrylaivaristeilyllä. Olavinlinna on myös ohittamaton kohde.

Täältä suunnataan Sulkavan ja Puumalan (piipahda Puumalan keskustassa katsomassa maisemia upealta uudelta sillalta yli Saimaan) kautta kohti Suomen kauneimmaksikin tieksi kutsuttua tietä 62 pitkin Anttolaan, Raijan Aittaan, jossa on kesäaikaan kahvila sekä pellavapuoti, heillä myöskin majoitusta tilan läheisyydessä.

 

Anttolasta palaillaan Mikkeliin. Olisiko tässä kesäreissua kenties?

Hauskaa puotirundia!

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

Mikkelistä
bottom of page