top of page

Omatoimirundi Mikkelistä

Mikkelistä parin yön puotirundille – miltä kuulostaa?

Mikkeli > Pieksämäki > Hankasalmi > Keitele > Siilinjärvi >Joensuu > Enonkoski > Savonlinna > Ruokolahti > Imatra > Lappeenranta > Mäntyharju > Pertunmaa > Mikkeli

Ajellaan ensin pohjoisen suuntaan Pieksämäelle ja siellä vaatetaivas, Aritean Myymälä. Ihana ja värikäs naistenvaatemyymälä, jossa paljon elämää piristäviä vaatteita. Jatketaan Hankasalmelle ja piipahdetaan Hankasalmen asemalle Aseman Kirppari & Putiikkiin. Täällä on kiva kokonaisuus – kirppari, putiikki ja kahvila! Kannattaa poiketa! 

Hankasalmelta jatketaan Keiteleelle ja käydään Käsityöpuoti Laventelissa. Tässä ihanassa käsityöpuodissa myynnissä käsityötarvikkeiden ja kankaiden lisäksi valmiita käsitöitä villasukista vaatteisiin, lahjatavaraa, paikallisia tee- ja hunajatuotteita.

Keiteleeltä suunnataan Siilinjärvelle ja Taitopaja Kehrään. Kehrän tavoitteena on saada ihmiset kiinnostumaan ja innostumaan käsillä tekemisestä sekä arvostamaan suomalaista käsityötä. Toimitiloissa on myymälä, josta löytyy käsityötarvikkeita, valmiita käsitöitä ja lahjatavaraa.

 

Siilinjärveltä matka jatkuu kohti Joensuuta ja Taitokorttelia vanhojen rakennusten syleilyssä - täällä vieraillaan yhdessä Suomen kauneimmista sisustuskaupoista, hurmaavan huolettomassa Sarustiikassa

Joensuusta ajellaan Enonkoskelle ja matkalla voi piipahtaa vaikkapa Koloveden kansallispuiston Nahkiaispolulla patikoimassa. Enonkosken pienessä maalaiskylässä on hurmaava Maitolaituri Kahvila & Puoti, täältä voi ostaa esimerkiksi paikallisen panimon olutta matkaan muiden mielenkiintoisten tuotteiden lisäksi. Täällä myös leivotaan kahvilan tarjottavat paikanpäällä.

Enonkoskelta huristellaan Savonlinnaan ja vieraillaan Jaanan pukeutumistaivaassa, Muotitalo Puki on täynnä muodikkaita, persoonallisia vaatteita, joiden valinnassa henkilökunta auttaa asiantuntevasti. Savonlinnassa on myös toinen ihana puoti, Studio Milja Muhonen lähellä satamaa. Täältä löydät ajattomat ja tyylikkäät Miljan oman malliston vaatteet ja asusteet. Savonlinnaa ei kannata ohittaa ilman, että käyt lörtsyllä torilla tai kaupungin satamasta lähtevällä höyrylaivaristeilyllä. Olavinlinna on myös ohittamaton kohde.

Savonlinnasta ajellaan Punkaharjun kautta (aja Harjutietä pitkin) Ruokolahdelle ja haetaan Kielomäen Tilalta Pienestä Hunajapuodista hunajat mukaan. Kielomäeltä suunnataan Imatralle ja värikkääseen Virkkukoukkuseen, jonka valikoimasta löytyy Suomessa 99,9 % valmistetut arjen ilahduttajat ja juhlatunnelman kohottajat mekoista koruihin, solmioihin, kodintuotteisiin ja muihin eloa sulostuttaviin elementteihin.

Lappeenrannassa historiallisella linnoituksen alueella toimii Galleria Kääntöpoiju, jossa laadukkaat pellavatuotteet on suunniteltu ja valmistettu käsityönä Majurskan talossa. Puodissa on myynnissä myös paljon muiden tuottajien tuotteita. Kaupungin ulkopuolella Karoliina Kynttilä pajamyymälä ja tuotanto vanhassa navetassa, löydät taatusti mieluisat kynttilät. Willitikki on myös tunnelmallinen puoti vanhassa navettarakennuksessa. Persoonalliset tuotteet tuo iloa ja tunnelmaa kotiin. Tuotemerkit ovat sekä suomalaisilta pienyrittäjiltä että kansainvälisiltä tunnetuilta brändeiltä. Pulsan asemalta löydät kaksi tyylikästä sisustusliikettä, kahvilan herkkuineen ja B&B-tyyppistä majoitusta. Jää ihmeessä yöksi!

Pulsasta ajellaan Mäntyharjuun ja käydään Tarjan Muotipuotissa, joka on tunnettu laajasta ja laadukkaasta valikoimastaan sekä Puoti Suertessa, "100 pienyrittäjän minitavaratalossa". Kahvit on mukava hörpätä Makasiinin Puoti & Kahvilassa, joka kesäisin toimii vanhassa makasiinirakennuksessa.

Pertunmaalla piipahdetaan vielä Käsityöpuoti Talvikisssa, jossa on paljon käsityön taitajien tuotteita myynnissä.

 

Olisiko tässä kesäreissua kenties?

Hauskaa puotirundia!

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

Mikkelistä
bottom of page