top of page

Omatoimiset Puotirundit


Puotirundeja on ihana tehdä omatoimisesti kaveriporukalla. Kootkaa ystävät kasaan ja lähtekää viettämään yhteistä aikaa puotirundaamalla. Kivaa ajanvietettä, hyviä löytöjä, yhteistä aikaa ja uusia ihania muistoja – niistä on puotirundit tehty!

Olemme tehneet teille muutamia valmiita puotirundiehdotuksia. Tutustu ja löydä uutta! Omatoimisilla puotirundeilla varmista aina etukäteen puotien ja paikkojen aukioloajat ja tee tarvittavat varaukset.

Omatoimirundi Mikkelistä

Mikkelistä parin yön puotirundille – miltä kuulostaa?

Mikkeli > Hankasalmi > Pieksämäki > Liperi > Joensuu > Savonranta > Enonkoski > Punkaharju > Savonlinna > Sulkava > Puumala > Anttola > Mikkeli

Ajellaan ensin pohjoisen suuntaan Hankasalmelle ja piipahdetaan Hankasalmen asemalle Aseman Kirppari & Putiikkiin. Täällä on kiva kokonaisuus - kirppari, putiikki ja kahvila! Kannattaa poiketa! Sitten seuraavana Pieksämäki ja siellä vaatetaivas, Aritean Myymälä. Ihana ja värikäs naistenvaatemyymälä, jossa paljon elämää piristäviä vaatteita.

Pieksämäeltä matka jatkuu kohti Joensuuta, matkalla poiketaan Liperissä Käsityöyhdistys Lippi ryssä, jossa liperiläisiä käsitöitä rakkaudella ja sydämellä tehty sinulle, rakkaalle, ystävälle, tuttavalle, naapurille ja kaikille muille tärkeille ihmisille.

 

Suosittelemme Joensuussa yöpymään Lietsu Boutique Aparthotel – Huoneistohotelli Lietsussa, joka on tunnettu hyvästä palvelustaan ja omintakeisista huoneistaan. Käy kaupunkiin tullessa tai Lietsun karjalaisen aamiaisen jälkeen Taitokorttelissa vanhojen rakennusten syleilyssä ja samalla yhdessä Suomen kauneimmista sisustuskaupoista, hurmaavan huolettomassa Sarustiikkassa

Joensuusta ajellaan Savonrantaan, joka on pieni, kaunis kylä Saimaan rannalla. Hyvällä tuurilla voi ennallistetussa koskessa keskellä kylää nähdä vaikka saukkoja. Savonrannan Kädentaitajat ry:n puoti sijaitsee aivan tämän kosken vieressä vanhassa myllyssä. Savonrannan Kädentaitajien puodissa on runsaasti lähialueen kädentaitajien laadukkaita tuotteita myynnissä. Vuokalan myllyssä voi tutustua eritäin hyväkuntoiseen, käytännössä käyttökunnossa olevaan myllyn koneistoon.

Savonrannalta siirrytään Enonkoskelle ja matkalla voi piipahtaa vaikkapa Koloveden kansallispuiston Nahkiaispolulla patikoimassa. Enonkosken pienessä maalaiskylässä on hurmaava Maitolaituri Kahvila & Puoti, täältä voi ostaa esimerkiksi paikallisen panimon olutta matkaan muiden mielenkiintoisten tuotteiden lisäksi. Täällä myös leivotaan kahvilan tarjottavat paikanpäällä.

Enonkoskelta huristellaan Punkaharjulle, yhteen Suomen vanhimmista matkailualueista. Majoittumista suosittelemme lämmöllä legendaarisessa Hotelli Punkaharjussa keskellä uljaita mäntymetsiä ja järvimaisemaa. Hotelli Punkaharjun aamupala on arvioitu Suomen parhaaksi, eikä suotta. Käy myös hotellin puodissa, josta voi ostaa mukaan esim. hotellilla valmistettua granolaa unohtamatta hotellin emännän sienikirjaa.

Punkaharjulta suunnataan Savonlinnaan ja vieraillaan Jaanan pukeutumistaivaassa, Muotitalo Puki on täynnä muodikkaita, persoonallisia vaatteita, joiden valinnassa henkilökunta auttaa asiantuntevasti. Savonlinnaa ei kannata ohittaa ilman, että käyt lörtsyllä torilla tai kaupungin satamasta lähtevällä höyrylaivaristeilyllä. Olavinlinna on myös ohittamaton kohde.

Pikkasen Savonlinnan kaupungin ulkopuolella voi käydä Savonlinnan Seppä Teppo Nousiaisen työtilalla ostamassa sepän itse takomia tuotteita tuliaisiksi.

Täältä suunnataan Sulkavan ja Puumalan (piipahda Puumalan keskustassa katsomassa maisemia upealta uudelta sillalta yli Saimaan) kautta kohti Suomen kauneimmaksikin tieksi kutsuttua tietä 62 pitkin Anttolaan, Raijan Aittaan, jossa on kesäaikaan kahvila sekä pellavapuoti, heillä myöskin majoitusta tilan läheisyydessä.

 

Anttolasta palaillaan Mikkeliin. Olisiko tässä kesäreissua kenties?

Hauskaa puotirundia!

 

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

bottom of page