top of page

Omatoimirundi Oulusta

Pohjosen puotirundi! Lähdetäänpä retkelle parin yön taktiikalla Oulusta.

Oulu > Haukipudas > Tornion Karungin kylä > Rovaniemi > Sodankylä > Kemijärvi > Kuusamo

Oulussa sijaitsee houkutteleva Ossuuskunta AittaPuttiikki, käsityöliike idyllisessä ympäristössä Kauppatorin kuppeessa. Lyhyen matkan päässä Oulun Kaakkurissa EveLace Boutique on palveleva alusasujen erikoisliike, mallistosta löytyy taatusti mallit ja koot kaikille ja niin mahtava henkilökohtainen palvel 

Oulusta otetaan suunta Haukiputaalle ja siellä käydään ihmeellisessä Keltainen Kolibri keramiikkapajassa ja sisustuskaupassa, jonka erikoisuutena värikkäät sisustustuotteet mm. Marokosta ja Haukiputaalla valmistetut uniikit keramiikkatuotteet.

Haukiputaalta ajellaan Tornioon Karungin kylään, matkalla Torniosta voi piipahtaa vaikkapa ulkomaille, Ruotsin Haaparantaan. Aikoinaan pitkiltäkin matkoilta Haaparannasta haettiin halvempien hintojen vuoksi esim. voita.

Tornion Karungissa Paperivalo shop & cafe on käsintehtyyn paperiin keskittynyt designputiikki. Yksi harvoista paperitaiteilijoista Suomessa, Sirpa Kivilompolo, esittelee luomaansa Paperivalo-mallistoa täysin remontoidussa kauniissa hirsitalossa ihan päätien varressa.

 

Tiedätkö muuten, mitä aluetta kutsutaan Meänmaaksi? Tornionlaaksoa Perämereltä pohjoiseen – se on muodostanut jo vuosisatoja oman kulttuurisen alueen kahden valtakunnan alueella. Jatketaan matkaa jokivartta Ylitornioon ja tutustutaan Mediatuuli-puotiin, josta löydät julisteet, meänmurrekortit, paitapainatukset, sisustustarrat, pehmolelut, lahjatavarat. Mukava paikka ruokailla Ylitorniossa on Ravintola Väylä.

 

Ylitorniosta ajellaan Rovaniemelle ja siellä Arctic City Hotel on yksi tyylikkäistä majoituskohteista. Iltaruokailuun suosituksemme saa streetbistroravintola ROKA, jossa loistava palvelu ja maukkaat annokset. Levollisten unien ja hyvän aamupalan jälkeen on mukava käydä Sisustus&Cafeessa, josta löytyy vanhan ratamestarin talon täydeltä persoonallisia tekstiilejä, valmisverhoja, mattoja ja koriste-esineitä ja myös sisustussuunnittelupalveluita on saatavilla – ja jo itse rakennus on nähtävyys. Rovaniemellä kannattaa vierailla myös Ekolyylissä, joka jälleenmyy ekologisesti, eettisesti ja mahdollisimman luonnonmukaisista ja biohajoavista materiaaleista valmistettuja tuotteita kotiin ja ihonhoitoon.

Ajellaan Rovaniemeltä Sodankylään tutustumaan Pirita Designiin, jossa on siellä suunniteltuja ja valmistettuja tyylikkäitä pellava- ja alpakkaneuleita ja asusteita myynnissä, lisäksi kodin tuotteita ja tarkoin valittuja koruja. Tapaat tällä puodilla myös itse suunnittelijan, puodin yhteydessä on hänen työtilansa.

Sodankylästä jatketaan Kemijärvelle, jossa voi tutustua vaikkapa Taivaan Tulet -televisiosarjan kuvauspaikkoihin. Ennen Kuusamoa päästään tutustumaan entiseen viljasiiloon Arolan maatilalla, SIILO on nyt käsityömyymälä, jossa oman tilan tuotantona luonnontuotteiden jatkojalosteet ja käsin valmistettuja tuotteita lähialueelta. Kesällä Arolassa myös kotieläinpiha ja kesäkahvila. Kuusamon keskustassa pääsee palvelevaan Hengarilla - Naisten pukeutumisen erikoisliikeeseen, jossa uusimmat muotilöydöt, myös pluskoossa sekä erityisen hyvä alusvaatevalikoima.

Kuusamossa majoitukseen löytyy runsaasti vaihtoehtoja, yksi erittäin mielenkiintoinen on Magical Pond iglukylä.

Pohjosen puotirundi yhdistää mukavasti luonto- ja puotirundimatkan!

Mukavaa puotirundia!

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

bottom of page