Omatoimiset Puotirundit


Puotirundeja on ihana tehdä omatoimisesti kaveriporukalla. Kootkaa ystävät kasaan ja lähtekää viettämään yhteistä aikaa puotirundaamalla. Kivaa ajanvietettä, hyviä löytöjä, yhteistä aikaa ja uusia ihania muistoja – niistä on puotirundit tehty!

Olemme tehneet teille muutamia valmiita puotirundiehdotuksia. Tutustu ja löydä uutta! Omatoimisilla puotirundeilla varmista aina etukäteen puotien ja paikkojen aukioloajat ja tee tarvittavat varaukset.

Omatoimirundi Vaasasta

Puotirundille Vaasasta! Yhden yön yli reissu – miltäs tämä kuulostaa?

Vaasa > Isokyrö > Lapua > Kauhava > Ähtäri > Seinäjoki > Koskenkorva > Vaasa

 

Matka alkaa Vaasasta tutustumaan Etelä-Pohjanmaahan ja sen tarjontaan – ensin kurvataan Isokyröön, jossa käydään FIINI lifestyle shop & caféssa – täällä valikoimassa mm. oman brändin luonnonkosmetiikkaa ja ekologisia kodinhoitotuotteita sekä kivoja vaatteita ja muuta kivaa. Ostosten lomassa voi istahtaa kahville suklaakahvilaan ja nautiskella belgialaisen suklaan parissa. Isokyrössä toimii myös palkittu Kyrö Distillery Company entisen osuusmeijerin tiloissa – katso tislaamokierrosten ja tastingien ajankohdat heidän sivuiltaan.

Matka jatkuu Lapualle Mummadesigniin, jossa uniikkeja käsinpainettuja oman tuotannon pellavatuotteita pukeutumiseen ja sisustukseen – kesällä pääsee nauttimaan myös kahvilan herkuista. Lapualla on muutenkin paljon nähtävää, esimerkiksi Vanha Paukku kulttuuri- ja yrityskeskus – täällä entisen Lapuan patruunatehtaan vanhoista tehdasrakennuksista muodostuvalla alueella on museoita, gallerioita, kesällä täältä lähtee jokilaivaristeilyt.

Lapualta suunnataan Kauhavalle, jossa sijaitsee käsitöiden harrastajan ja askartelijan taivas Tuulia Design. Tässä söpössä puodissa voi tehdä monenlaisia materiaalihankintoja kauniissa ympäristössä. Kauhavalla on kuvattu lukuisia elokuvia, joiden kuvauspaikoilla voi käydä tutustumassa pitkissä leffoissa ja sarjoissa nähtyihin sijainteihin.

 

Kauhavalta ajellaan Ähtäriin, jossa suosittelemme yöpymään hurmaavassa Vanha pappila Hetkissä – persoonallinen, vanha pappila on oiva kohde lepoon ja hengähdykseen, pappilalla on myös pieni puoti sekä kahvila.

Kakkospäivänä tutustutaan Seinäjoen seudun puoteihin – Suomen Taidetarvike on oikea osoite kaikille taiteen ja askartelun harrastamisen ystäville. RIA Sisustus & Lahjassa on paljon mm. kotimaista tuotantoa sekä luonnonkosmetiikkaa, jotain kivaa itselle tai viemisiksi. Go-Renton intohimona on yrtit ja luonto – omana tuotantona mukaan ostettavaksi saippuaa ja kosmetiikkatuotteita käsityönä tehtynä, monenlaisia kursseja myös tarjolla. G-moodi sijaitsee Seinäjoen historiallisella Piirin alueella – Piiri on vanha sairaala-alue, jossa nyt monenlaista toimintaa. G-Moodi valmistaa myymälän yhteydessä olevassa tuotantotilassa upeita koivuvanerisia tuotteita. Lakeuden Vihertaimistosta nappaat vielä mukaan kukkaviemiset, taimet tai jotakin sisustuspuodin puolelta.

Takaisin Vaasaan voi kaartaa vaikkapa Koskenkorvan kylän kautta ja piipahtaa Koskenkorvan Trahteerilla Koskenkorvan museon myymälässä, saatatpa päästä viinatehdaskyyditykselle traktorilla.

Malttaako sitä kotiinpäin Etelä-Pohjanmaalta lähteäkään?

 

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.