top of page

Omatoimiset Puotirundit


Puotirundeja on ihana tehdä omatoimisesti kaveriporukalla. Kootkaa ystävät kasaan ja lähtekää viettämään yhteistä aikaa puotirundaamalla. Kivaa ajanvietettä, hyviä löytöjä, yhteistä aikaa ja uusia ihania muistoja – niistä on puotirundit tehty!

Olemme tehneet teille muutamia valmiita puotirundiehdotuksia. Tutustu ja löydä uutta! Omatoimisilla puotirundeilla varmista aina etukäteen puotien ja paikkojen aukioloajat ja tee tarvittavat varaukset.

Omatoimirundi Vaasasta

Puotirundille Vaasasta! Yhden yön yli reissu – miltäs tämä kuulostaa?

Vaasa >Kauhava> Lapua > Kauhava > Ähtäri > Seinäjoki > Koskenkorva > Vaasa

 

Matka alkaa Vaasasta tutustumaan Etelä-Pohjanmaahan ja sen tarjontaan – ensin kurvataan 

Kauhavalle, jossa sijaitsee käsitöiden harrastajan ja askartelijan taivas Tuulia Design. Tässä söpössä puodissa voi tehdä monenlaisia materiaalihankintoja kauniissa ympäristössä. Kauhavalla on kuvattu lukuisia elokuvia, joiden kuvauspaikoilla voi käydä tutustumassa pitkissä leffoissa ja sarjoissa nähtyihin sijainteihin.

Matka jatkuu Lapualle Mummadesigniin, jossa uniikkeja käsinpainettuja oman tuotannon pellavatuotteita pukeutumiseen ja sisustukseen – kesällä pääsee nauttimaan myös kahvilan herkuista. Lapualla on muutenkin paljon nähtävää, esimerkiksi Vanha Paukku kulttuuri- ja yrityskeskus – täällä entisen Lapuan patruunatehtaan vanhoista tehdasrakennuksista muodostuvalla alueella on museoita, gallerioita, kesällä täältä lähtee jokilaivaristeilyt.

Lapualta ajellaan Ähtäriin, jossa suosittelemme yöpymään hurmaavassa Vanha pappila Hetkissä – persoonallinen, vanha pappila on oiva kohde lepoon ja hengähdykseen, pappilalla on myös pieni puoti sekä kahvila.

Kakkospäivänä tutustutaan Seinäjoen seudun puoteihin – Suomen Taidetarvike on oikea osoite kaikille taiteen ja askartelun harrastamisen ystäville. RIA Sisustus & Lahjassa on paljon mm. kotimaista tuotantoa sekä luonnonkosmetiikkaa, jotain kivaa itselle tai viemisiksi.  G-moodi sijaitsee Seinäjoen historiallisella Piirin alueella – Piiri on vanha sairaala-alue, jossa nyt monenlaista toimintaa. G-Moodi valmistaa myymälän yhteydessä olevassa tuotantotilassa upeita koivuvanerisia tuotteita. Lakeuden Vihertaimistosta nappaat vielä mukaan kukkaviemiset, taimet tai jotakin sisustuspuodin puolelta.

Takaisin Vaasaan voi kaartaa yhden Suomen parhaimmista kahviloista valitun Kriikun Myllykaffilan kautta. Tämä tunnelmallinen kahvila Ylistarossa kosken partaalla palvelee matkailijoita kesäaikaan.

 

Matkalla on myös Isokyrössä palkittu Kyrö Distillery Company entisen osuusmeijerin tiloissa – katso tislaamokierrosten ja tastingien ajankohdat heidän sivuiltaan.

Malttaako sitä kotiinpäin Etelä-Pohjanmaalta lähteäkään?

 

Tarkasta aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

bottom of page