top of page

Omatoimirundi Helsingistä pohjoiseen ja itään

Helsingistä mukavalle päivärundille – maaseutua, sisustusta, vaatteita ja tunnelmaa!

 

Helsingin Tapanila >  Hyrylä > Tuusula > Kerava > Vantaan maaseutu

Kokonaismatka  85 km

 

Ensimmäiseksi matkaamme Koillis-Helsinkiin Tapanilaan, jossa Petite et Cherie hurmaa taidegallerialla ja putiikilla. Tämä tunnelmallinen kivijalkaliike vanhassa puutalossa Tapanilan aseman vieressä panostaa vastuullisesti valmistettuihin ihanuuksiin. Täältä löydät sisustusta, muotia, kosmetiikkaa ja herkkuja taiteen lisäksi.

 

Matka jatkuu Tuusulan Hyrylään, jossa Onnion Storesta voit tehdä ihania löytöjä second hand -puodista. Tässä tunnelmallisessa lifestyle-liikkeessä on kierrätettyjä ja tuunattuja huonekaluja, second hand vaatteita naisille ja miehille sekä tarkoin valittuja muita pientuotteita.

Seuraava kohde onkin tunnetun Tuusulan Rantatien varrella. Samalla reissulla voit tutustua Rantatien taiteilijakoteihin, kuten Pekka Halosen Halosenniemeen ja Aino ja Jean Sibeliuksen kotiin, Ainolaan. Rantatien varressa on myös upea Memories Marin Putiikki, joka toimii vanhassa navetassa. Täältä löydät ihania tavaroita kotiin ja lahjaksi: kynttilöitä, lautasliinoja, astioita, tyynynpäällisiä, saippuoita, pyykkietikkaa jne. Tämä tunnelmallinen putiikki on elämys!

 

Jatketaan Keravalle Korento Shoppiin. Päivi toivottaa sinut tervetulleeksi pieneen, hyvän mielen puotiin tunnelmallisessa kivitalossa. Puodissa on mm. sisustusjuttuja, kynttilöitä, paperitavaraa, ekologisia saippuoita, kalkkimaaleja sekä eettisiä ja ekologisia neulelankoja. Päivi on myös taitava verhoilija, joten täältä saat tilaustyönä tarvittaessa apua esim. huonekalujen kunnostamiseen.

 

Toinen kiva kohde Keravalla on Klondyke-talossa sijaitseva Kananlento. Siellä on hauska eläinaiheisia tuotteita myyvä putiikki. Tunnelmallinen vain eläinaiheisia tuotteita myyvä putiikki lahjoittaa tuotostaan vähintään 10 % eläinten hyväksi tehtävään työhön. Putiikista löydät Suomen suurimman valikoiman aidon eläimen näköisiä pehmoeläimiä ja vaikka mitä mukeista keittiöpyyhkeisiin.

 

Palatessa käydään Vantaalla Arkisto Second Handissa, putiikissa idyllisessä vanhassa talossa Vantaan maaseudulla. Täältä löydät laadukkaita, käytettyjä naisten vaatteita ja asusteita sekä luonnonkosmetiikkasarja ZEOn tuotteita.

 

Tarkasta etukäteen tämänkin retken toimijoiden aukioloajat heidän omilta sivuiltaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Hauskaa rundia!

helsingistä
bottom of page