top of page

Omatoimirundi Seinäjoelta

Seinäjoelta parin päivän Puotirundille!

Seinäjoki > Ylistaro > Lapua > Kauhava > Teerijärvi (Kaustinen) > Kärsämäki > Karstula > Ähtäri > Seinäjoki

596 km

 

Seinäjoelta huristetaan maaseudulle, ensin Ylistaroon, jossa hurmaava kesäkahvila Kriikun Myllykaffila tarjoilee herkkuja Kirkonkosken partaalla 1800-luvun myllymiljöössä. Lähettyvillä on toinen mielenkiintoinen kohde, Wanha Markki. Wanha Markki on paitsi Suomen ainoa eläinten vanhainkoti, myös taiteilijakoti, johon taiteilijapariskunta Heikki ja Liisa-Cristiina ovat loihtineet kivan vierailukohteen kahvioineen ja myymälöineen.

Ylistarosta matka taittuu Lapuan maaseudulle, jossa päästään tutustumaan Mummadesigniin. Mummadesignin Niinan omaa mallistoa löytyy niin vaatteissa, asusteissa kuin sisustustuotteissakin – kuoseissa eteläpohjalaista luonnetta. Käsityötä alusta loppuun! Kesällä myös pientä kahvilatoimintaa ja majoitusta yhdelle porukalle omassa huoneistossa.

 

Lapualta jatketaan matkaa Kauhavalle, ensimmäisenä legendaariseen Iisakki Järvenpään puukkotehtaaseen. Tässä paikassa on jo perinnettä – Iisakki Järvenpää oli itseoppinut puukonvalmistaja ja valmisti mm. 1888 lahjapuukon tulevalle keisarille Nikolai II:lle. Nykypäivänä laadukkaat, käsintehdyt puukot ovat edelleen yrityksen ytimessä ja tehtaanmyymälän puolella voikin tehdä ostoksia laajasta valikoimasta. Lyhyen matkan päässä on toinen paikkakunnan helmi, pastellisävyinen, iloinen käsillätekijän taivas, Tuulia Design. Tuuliasta löytyy tarvikepaketteja ja runsain mitoin erilaisia tarvikkeita askarteluun ja käsitöiden harrastajalle. Nauti kauniista puodista ja hae seuraavat askareet mukaan!

Sitten ajellaan kohti Kaustisia, vähän ennen Kaustista maalaisromanttisessa Juhlatalo Ukko Hjalmarissa butiikki ja kahvila herkkuineen, tarkista aina aukioloajat etukäteen. Kaustiselle jos satut musiikkijuhlien aikaan, niin kannattaa käydä kuuntelemassa kansanmusiikkia Pohjoismaisten suurimmalla kansanmusiikki- ja tanssifestivaaleilla.

Jatketaan matkaa Kärsämäelle, jossa on ehkäpä tämän matkan eksoottisin kauppa, nimittäin ugandalaisten vaatteiden, asusteiden ja sisustustuotteiden kauppa Finnkibuye. Kauppaa pitää Sharon, jonka kotikylästä Ugandasta nämä vastuulliset, afrikkalaiset tuotteet saapuvat. Täältä löydät ihan varmasti jotain persoonallista itsellesi tai kotiisi. Finnkibuyestä ostaessasi tuet maaseudun naisia Ugandassa.

 

Matka jatkuu edelleen Karstulaan, jossa kylän keskipiste on lähiruokaa myyvä ja tarjoileva Lähikontti. Puodin puolelta löytyy myös laadukkaita kosmetiikkatuotteita ja vaatteita. Kannattaa ehdottomasti pitää tauko tässä Karstulan olohuonemaisessa koko kylän kahvilassa ja nauttia vaikkapa maukas lounas.

Seinäjoelle takaisin palaillaan Ähtärin kautta, Ähtärissä on upea Vanha Pappila Hetki, jonka nykyinen isäntäpari on entisöinyt tunnelmalliseksi majoituspaikaksi, puodiksi ja kahvilaksi. Älä ohita Vanha Pappila Hetkeä, täällä aistii menneen ajan ja pääsee rauhoittumaan nykymelskeeltä. Suosittelemme vahvasti yöpymistä, aamiainenkin on todellinen elämys.

 

Takaisin Seinäjoelle tultua tai vaikka jo lähtiessä kannattaa tietysti käyttää myös paikallisia palveluita: Puoti & Kahvila Ihana, Ria Sisustus, Vihertaimisto, Suomen Taidetarvike ja G-Moodi.

 

Mukavaa puotirundia!

Muista tarkastaa aukioloajat aina kunkin toimijan omilta sivuilta.

bottom of page