top of page
Search
  • Kehystämö Galleria Patina

Patina Jyväskylässä kehystää taiteen ja tekee hyväntekeväisyyttä

Updated: Feb 19

Kehystämö Galleria Patina on perustettu vuonna 2006 ja se sijaitsee Jyväskylässä yläkaupungin kulttuuririkkaalla alueella. Patinassa toimii ammattitaitoinen kehystämö, galleria sekä taidemyymälä. Patinassa on isot ikkunat ja se on valoisa ja viihtyisä paikka, johon voi helposti ohi kulkiessaan poiketa. Näyttelyt vaihtuvat galleriassa pääsääntöisesti kuukausittain ja näyttelyihin on aina vapaa pääsy. Kehystämön puolella niin akvarellit, grafiikat, maalaukset, valokuvat, julisteet, käsityöt kuin vanhat esineetkin saavat itselleen persoonallisen kehystyksen. Patinassa suunnitellaan kehystys yhdessä asiakkaan kanssa niin, että jokainen työ saa itselleen juuri sopivat ja uniikit kehykset. Taidemyymälän puolella on myynnissä puolestaan teoksia yli sadalta taiteilijalta sekä esimerkiksi käsityönä valmistettuja esineitä ja koruja samoin kuin sisustustuotteita.


taidetta ja puotituotteita


Kehystämisen, galleriatoiminnan ja taidemyynnin lisäksi teemme hyväntekeväisyyttä ympäri vuoden Tansaniaan Mufindin alueelle. Tuemme erityisesti köyhiä ja orvoksi jääneitä lapsia ja nuoria mahdollistamalla heille kouluun pääsyn. Lisäksi avustamme terveydenhoitokuluissa ja lähetämme Mufindiin paljon mm. vaatteita, hygieniatarvikkeita, kouluvälineitä sekä muuta tarpeellista. Patinan vuosi 2024 lähti käyntiin Twitange II -hyväntekeväisyysnäyttelyllä. Näyttelyssä oli esillä lahjoitettuja teoksia yli 20 taiteilijalta. Koko näyttelyn tuotto käytetään lyhentämättömänä Tansanian Mufindin alueen lasten ja nuorten koulutuksen tukemiseen.


tauluja näyttelytilassa

Näyttelyssä mukana olivat seuraavat taiteilijat : Pekka Anttila, Jouko Behm, Eero Heikkinen, Maija Kanerva, Ritva Korhonen, Susanna Kääntä, Martti Laaksonen, Elina Laine, Samuel Lehikoinen, Ville Lehtinen, Niko Lindström, Kristiina Lähteenmäki-Hein, Olga Malytcheva, Outi Markkanen, Päivi Meriläinen, Piia Myllyselkä, Essi Peltonen, Maria Pihl, Tiina Pitko, Tarja Pitkänen, Maarit Siltamäki, Tiina Sokka, Paavo Stenius, Emilia Tulla, Yrjö Varjanne, Tiina Vitikainen, Eija Voutilainen sekä Heli Väisänen.


Haluamme yhdessä auttaa lapsia koulutiellä, koska kuten tiedämme, koulutus on ainoa tie pois köyhyydestä. Näyttelyn nimi Twitange tarkoittaa hehe-kielellä "auttaa toinen toistamme" – alue on hehe-kansan aluetta ja se on lähes kaikkien kotikieli. Twitange-näyttely järjestettiin nyt Patinassa toista kertaa, ensimmäinen näyttely pidettiin menestyksekkäästi vuonna 2022, jolloin näyttelyn tuotolla mahdollistettiin mufindilaisille lapsille muun muassa koulukenkien hankinta, reppuja, koulutarvikkeita sekä muita opiskelutarvikkeita.
Tehdään yhdessä hyvää taiteen ja käsitöiden avulla - lasten koulutukseen. 🧡


Kehystämö Galleria Patina

Kauppakatu 3

Jyväskylä
31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page