top of page
Search
  • Marianne / Iitin Maatilatori

Unelma Farmers marketista – lähiruokaa Iitin Maatilatorilta

Iitin Maatilatorin tarina alkaa olla jo aika pitkä ja siksi on helppo hypätä suoraan 90-luvulle nykyisen vetäjän eli itseni silmin. Muistan hyvin, kun meillä kotitilani parkkipaikalla kasvoi vielä vadelmia ja vanhassa navetassa, silloisessa konehallissa, rakensimme siskoni kanssa aikakoneita. Kun meillä aikakoneet valmistuivat, valmistui ympärillä pian avautuvan uuden lähiruokapuodin Iitin Maatilatorin toimitilat.



Iitin Maatilatorin julksivu ja terassi

Seuraavia muistikuvia oli, kun ostin vanhempieni piikkiin kahviosta maailman parhaita, varmaankin Salon lähileipurin munkkeja (piikki oli ihan oikea piikki, johon muistilappu työnnettiin kiinni). Joskus toimittajat kävivät haastattelemassa vanhempiani, tuoreita yrittäjiä, että mitähän ne iittiläiset maalaiset ovat taas keksineet, kun asiakkaita tuntuu paikka niin kovasti kiinnostavan. Parasta pikkutytön silmin oli kuitenkin kesäisin kotieläinpiha. Meillä lapsilla oli ”omat” lampaat, jotka kaikki nimettiin silloisten poliitikkojen mukaan, Esko Aho, Lipponen, Väyrynen jne. Mieleenpainuvia hetkiä oli myös tuhansia ihmisiä vetäneet Sikajuhlat ja Herkkujen yöt latotansseineen. 


Iitin Maatilatoriln sisätiloissa lähiruokatuotteita


Välissä on tapahtunut paljon, yrittäjät ja monet tuottajat ovat vaihtuneet. Paljon on kuitenkin vielä noista ajoista tuttuakin jäljellä. Meillä Maatilatorilla on vahva lähituottajaverkosto, joista osa on ihan  alkuperäistuottajia. On aika mahtavaa, että Maatilatori toimii yhä samalla perusajatuksella kuin aloittaessa. Puntaroin omaa lähtemistäni yhdeksi yrittäjistä ja voin olla vain tyytyväinen, että intuitio oli oikea, vaikka viimeiset kuusi vuotta näissä puikoissa onkin vaatinut työtä aivan uskomattoman paljon. Paikkaa on remontoitu reilusti, tuotevalikoimaa päivitetään jatkuvasti ja täytyy sanoa myymälän olevan jo aikamoinen farmers market karkki (kiitos tuhannesti tunnustuksesta myös ruokamatkailukisan Hungry for Finland 2023 kunniamaininnasta)! 😊

 


Iitin Maatilatorin julksivu ja ihmisiä terassilla


Nykyään meillä Maatilatorilla tärkeimpiä elementtejä ovat tuoreet ja maukkaat tuotteet lähialueelta ja vähän kauempaakin Suomesta mutta aina vain Suomesta. Laadukkaiden tuotteiden monipuolisesta valikoimasta saa valmistettua vaikka minkälaisen aterian.  Heti kakkosena tulee meidän ihmisläheinen asiakaspalvelu – kuunnellaan, toteutetaan herkutteluun liittyviä toiveita liha- ja kalatiskeillä ja luodaan leppoisaa ilmapiiriä. Kolmantena seikkana tulee elämyksellisyys – asiakas saapuu meille toimivan viljatilan yhteyteen, vanha aitta ja kesäisin puput, kanat jne toivottavat asiakkaat tervetulleeksi.


Iitin Maatilatorin sisätilat

Sisälle astuessaan voi piipahtaa lähituottajien herkkujen äärellä kahviossa ja jatkaa ruoka- ja herkkuostoksia. Luonnonkosmetiikkaa, pientuottajien sisustustavaraa, monenlaisia tuliaisia ja lahjoja on helppo poimia matkaan.

Me jatkamme pienen talvitauon jälkeen työtä suomalaisten lähi- ja pientuottajien parissa taas helmikuun lopussa. Tulevalla kaudella järjestämme taas monia tapahtumia; pääsiäismaistatusta, lasten vappu -konsertin, Suomen huutokauppakeisari saapuu meille kesäkuussa näin muutamia mainitakseni. Toivottavasti nähdään! 😊


t. Marianne / Iitin Maatilatori

Kymenrannantie 1

47400 Kausala


19 views0 comments
bottom of page