top of page
Search
  • Titta Kyllönen

Näin syntyi Puotirundi!

Updated: Feb 28, 2022


Tästä lähdettiin

Tammikuun 2021 loppupuolella Puoti Suerten omistaja Titta Kyllönen Mäntyharjussa tutkii päivän myyntisaldoa – 7 euroa! Itku ja epätoivo valtaa yrittäjän mielen – miten ihmeessä voi selvitä, jos myynnit alkavat olla tällaisia. Suerte on ehtinyt olla avoinna lokakuusta 2020 alkaen, ja toiminut syntyhetkistään asti koronan varjostaman pilven alla. Nimeksi valittu Suerte (onni, ilo) alkaa tuntua kornilta – tähän on saatava muutos.


Kyllönen ajaa kilometrin matkan puodilta kotiin ja käy ääneen pohtimaan miehelleen tilannetta. Mies on monet kerrat aiemminkin toiminut ideoiden arvioijana ja puolison ajatusten jatkojalostamona. Kuunneltuaan aikansa yhteistyön tärkeydestä, isommalla porukalla yhdessä mainostamisesta, asiakkaiden huomioon ottamisesta – mies toteaa, että tuohan on Puotirundi! Kyllä, Puotirundilla asiakas löytää helposti erilaiset puodit ympäri maan ja puodinpitäjät voivat yhdessä toimien saada enemmän näkyvyyttä, tukea toisiltaan jne.


Miten sinne päästään?

Kyllönen ideoi miehensä kanssa, että kaikki puodit voisi alkaa käyttämään yhdessä #puotirundi – häshtägiä, se on maksuton ja oiva väline yhdessä kertoa, että olemme samalla asialla. Kyllönen pestaa yhden kavereistaan pystyttämään Facebookiin Puotirundin puodinpitäjille keskusteluryhmän, jossa asiaa ideoidaan eteenpäin. Vaikuttaa, että yhteisölle on tilausta, pikapikaa ryhmässä on reilusti yli 200 puodinpitäjää. Kyllösellä kuitenkin pyörii mielessä, että tästä pitää saada laajempaa, näkyvämpää ja tehokkaampaa. Niinpä hän esittelee ideaansa Facebookin Naisyrittäjät-ryhmässä ja saa vastakaikua niin asiakkailta kuin puotien omistajilta.


”Tuo on kiva idea! Itse olen se kävijä/kiertelijä. Aina mukavampi, mitä helpommin löytää kierreltävää ja katsottavaa, ostettavaa ja tutustumista!” & ” Voi kun olisi sellainen sovellus missä näkyisi puodit kartalla, tai voisi paikantaa itsensä missä onkaan menossa ja katsoa puotitarjontaa, voisi klikata auki millainen kohde on kyseessä ja katsoa, onko se auki.” Näiden ja monen muun kommentin saattelemana Kyllönen päätti viedä ideansa seuraavalle tasolle.


Puotirundin tiimi

Kumppanin etsintä oli pakollinen, sillä omat taidot eivät riittäneet esimerkiksi nettisivujen luomiseen ja muutaman puhelinsoiton jälkeen syntyi vahva tunne, että mainosgraafikko Neiti Sievänen on juuri se ihminen, joka on Puotirundin täydellinen kumppani. Yhteistyössä lähdettiin suunnittelemaan ja toteuttamaan nettisivuja ja Kyllönen laittoi somekanavat laulamaan – postaus joka päivä kumpaankin somekanavaan oli tavoitteena heti alusta lähtien. Mukaan liittyi myös digimarkkinoinnin osaaja Piia Mäkilä, jolta ostetaan isommat somekampanjat. Ideoita Puotirundin kehittämiseen on paljon ja niitä toteutetaan jäsenmaksuilla.


Missä nyt mennään?

Nettisivut ovat täyttyneet jäsenistä, joita kahden kuukauden sisään on kertynyt noin 130. Jäsenyritysten tukena on oma keskusteluryhmä Facebookissa, Puotirundin järjestämät koulutukset ja laaja yhteismarkkinointi sekä somekanavissa että vaikuttajamarkkinoijien ja perinteisten lehtijuttujen avulla, joita on ilmestynyt ympäri Suomea tiuhaan tahtiin. Yhteisö jakaa huoliaan ja osaamistaan keskenään, nyt ei enää kenenkään puodinpitäjän tarvitse olla yksin. Puotirundista on tullut olkapää, jossa voi saada omiin asioihinsa vastauksia ja tukea.


Puotirundista on tullut tekijöilleen iloinen, mutta työteliäs matka puotien tukemisessa. Yhteenkuuluvuus on yksi toiminnan isoimpia anteja – myös tekijöille.


Toivomme, että pystymme luomaan Puotirundista asiakkaille helpon kanavan löytää kaikki Suomen herkullisimmat, sympaattisimmat, söpöimmät ja parhaiten palvelevat puodit. Puotirundin puodit ovat yksilöllisiä, ei ketjuja, ja niistä voi ostaa tuotteita, ei ainoastaan palveluita. Puotirundin puodit tunnistat mm. Puotirundi-tarrasta, joka voi olla teipattuna liikkeen ikkunaan, seinään tai on muutoin näkyvillä. Asiakkaat saavat myös Puotirundin jäsenyrityksistä postikortteja lähetettäväksi muille Puotirundilaisille. Puotirundin matka jatkuu kohti uusia ideoita... Pysy kuulolla!


Yhdessä olemme niin paljon enemmän!


Puotirundin äiti Titta Kyllönen kiinnittää maailman ensimmäisen Puotirundi-tarran oman Puoti Suertensa ikkunaan Mäntyharjussa.

258 views0 comments
bottom of page