top of page
Search
  • Suvi, Hilmuska

Pehmeyttä kesäuniin...

Updated: Feb 28, 2022

Pulleaa ja pehmeää. Ihanan houkuttelevaa. Vilukissan unelma. Sisustuksen trendi. Mikä se on? Neulotaan megasuurilla puikoilla tai käsivarsilla. Tiedätkö jo... No, jättineulepeitto tietenkin!Jättineulepeitto kesäprojektiksi?

Jo ajatus pehmeään peittoon kääriytymisestä päiväunilla on suloinen... Olisiko jättineulepeitto hyvä projekti kesäksi tai viimeistään silloin, kun illat alkavat viilenemään? Hilman & Olgan ohje löytyy alta, samoin tarvikkeet saat Hilmasta & Olgasta Luopioisista.


Peittoon voi valita langan joko paksuuden tai materiaalin mukaan. Toiset haluavat tehdä peiton sekoitelangasta ja toisille villa on ehdoton ja ainoa vaihtoehto. Käsityökeskus Hilma & Olgasta löytyy muutamia lankavaihtoehtoja peiton neulomiseen. Villasta todella paksu Grosso ja sekoitelangaksi hieman ohuempi Country. Kumpaankin lankaan sopivat puikot löytyy myös meidän valikoimasta.


Mistä kaikki alkoi?

Reilu neljä vuotta sitten, silloin kun Käsityökeskus Hilmaa ja Olgaa oltiin perustamassa ja erilaisia tapahtumia ja kursseja suunniteltiin, niin Hilmuskan täti sai idean. Haluan saada isot jättineulepuikot! Ihan pakko – siis IHAN PAKKO! Selitän ideaa miehelle... “Siis en nyt ihan tajua, mitä tarkoitat. Jos kysyisit ihan puusepältä.” Puusepältä. Siis tietenkin! Soitan Erkille, hyvälle ystävälle, kannustajalle, ideoitten tukijalle, mahtavalle puusepälle. “Kuule Erkki, mulla olis nyt yx idea. Mä tarvitsisin sellaiset TOSI suuret siis ihan megaluokan neulepuikot. Mulla olis kyllä sellaista koivukeppiä, mutta en oikeen osaa tehdä puusta mitään muuta ku polttopuita.” Ja Erkki kuunteli ja kyseli ja totesi “No, jos neulepuikot tarvitaan, niin neulepuikot tehdään” Ihana kultainen Erkki! Niinpä sitten vein koivukepit Erkille ja viikon päästä hain todella upeat ja huolella tehdyt Jättineulepuikot itselleni Hilmaan ja Olgaan.


Ajatus oli, että puikot huomataan toreilla ja turuilla, kun Hilmuskan väki käy erilaisissa tapahtumissa ja lähtee mukaan mitä hulluimpiin tempauksiin. Ja kyllä on huomattu! Todellakin ovat herättäneet huomiota ja aiheuttaneet keskusteluja. On ihmetelty ja kokeiltu. Kerrottu omia neulontamuistoja. Niin paljon positiivista pöhinää.Jättineulepeitto ohje

Langaksi 100% villaa oleva Grosso. Puikot 35 mm tai käsivarret. Peittoon tarvitset noin 10 vyyhtiä (kymmenellä vyyhdillä teet noin 130 x 130 cm kokoisen peiton), langan määrä riippuu siitä kuinka suuren peiton haluat tehdä. Pura lanka vyyhdiltä esimerkiksi kestokassiin. Jos haluat, poista tukilanka. Yhdistä vyyhtien päät neulahuovuttamalla. Luo 25–30 silmukkaa. Neulo tasona oikealla puolella oikeaa, nurjalla nurjaa (voit neuloa myös helmineuletta). Kun peitto on mieleisesi pituinen, niin päättele silmukat ja päättele lopetus- ja aloituslanka neulahuovuttamalla. Pienenä muistutuksena vielä, että peiton voi kutoa niin pehmeästä langasta kuin trikookuteesta tai voi leikata fleecekankaasta haluamansa paksuista kudetta ja neuloa sen.


Niin ja kannattaa muistaa, että jos itse ei halua tai osaa tehdä peittoa, niin sellaisen voi aina tulla myös ostamaan Hilma & Olgasta. Hilmuskan täti on itse neulonut putiikkiin peittoja myyntiin.


Ystävällisin terveisin Suvi

Hilmuskan täti Käsityökeskus Hilma & Olgasta Luopioisista

Keskitie 5

36760 Luopioinen
241 views0 comments

Comments


bottom of page